Mastermind Workshop Åre

De senaste fyra dagarna har jag befunnit mig i Åre på Mastermind Workshop tillsammans med Sofie Lantto, Sara Rönne och Sara Öhman.

Vad är då detta undrar du? Jo. Det är ett kreativt utbyte som omges av olika aktiviteter så som skidor, god mat, bad/bastu, morgonträning nere på SATS (Holiday Club), drinkkurs med Bella som huserar på Fjällpuben m.m. Vi är här för att jobba och utbyta kreativa ideer det vill säga – bygga vidare på våra masterminds. Men för att kreativitet ska bubbla krävs det nya insikter, nya miljöer och framförallt nya frågeställningar vilket är precis det vi ger oss själva i med denna workshopen. Eller SoMecation som jag även kallar det. Alla fyra jobba bland annat med Sociala Medier och digital marknadsföring. Vi har flera ben utöver det det digitala knyter oss samman. Vi är vassa kvinnor som har ett stort intresse för foto, färg och form. Vi brinner för personlig utveckling och framförallt – hur vi ska fortsätta utveckla vår business. Hur kan vi hjälpa varandra framåt och hur kan vi bli bättre? Vad saknar jag och vad kan jag tillföra? Vad händer om jag tänker på detta sättet och finns det andra vägar att gå?

Våningen vi hyrde ligger mitt i Åre By (Ski Lodge) där vi alla hade egna rum som vi kunde stänga om oss när vi har egna möten. Vardagsrummet är stort och luftigt – perfekt för workshops och häng.

Det har inte funnits några måsten och vi alla är här för att vi vill något mer. Och vi tycker att vi kan få det av varandra, förutom den självklara biten att vi faktiskt gillar varandra sällskap. Därför blir det så enkelt att dra upp datorn och djupdyka i något utan att prata med någon eller under kvällen ligga i soffan med mobilen. Det är inga konstigheter, för det är våra jobb och vi behöver inte ursäkta oss. Det är oerhört befriande att inte behöva känna stress/dåligt samvete över att man sitter med näsan i telefonen. Vi alla är i samma sits och vi alla förstår att det ibland behövs “contentpaus” för att svara på dms, redigera en bild eller checka av mailen/uppdatera sina medier.

Jag minns ett samtal i bastun mellan mig och Sofie. Vi pratade om vad vi hade gjort mer om vi var i den andras skor. Vilka råd jag hade att ge till Sofie och hennes business och tvärtom. Det var ett finr och väldigt intressant samtal men vad som var ännu finare var att när jag vaknade morgondagen därpå så möttes jag av ett sms av Sofie som låg i rummet bredvid och inte riktigt hade tänkt klart.

God morgon! Jag tar tillbaka det jag sa i bastun – jag har drömt om Swica imperiumet. Det är klart du bygger ditt eget imperium – inte fan ska du styra upp andra – det är slöseri. I min dröm var det en skyskrapa med en fasad ljusskyltar som ändrades hela tiden.
Ps Jag tror inte det är rätt hus för dig men jag antar att det var mer talande om hur du tagit över hela marknaden.

Igår var tyvärr sista dagen på vår workshop. Sofie och Rönne tog sig ut i backen för ett sista åk, Öhman hade lånat en konferenssal på Holiday för ett möte innan hon körde hem och jag checkade in på Holiday men i ett eget rum då jag stannar kvar i Åre fram till Söndag.

Min vän Elin kommer upp och åker hem med mig på Söndag. Jag ser framemot några riktigt härliga dagar i backen med henne.

Men fram tills dess så blev det topptur för mig och Miranda. Igår åkte jag offpist för första gången någonsin och det kan vara det läskigaste men också häftigaste jag har gjort på länge. Men det är ju just det som gör ett mastermind skarpt – att våga leva och våga ta för sig av livet.

Var nästa mastermind workshop kommer hålla hus återstår att se, men vi har en gedigen lista vi vill beta av.

Tack tjejer för 3 inspirerarande dagar.

76

5 svar till “Mastermind Workshop Åre”

 1. Kul! Men ofta gör man ju så att man samlar folk som jobbar med samma sak när man vill utvecklas eller lösa problem. Tänk om ni haft med en ekonom en tekniker… Nya sätt att se på saker helt utanför SM bubblan…

  • Hej Anna, det är just det som är det fina med denna gruppen – vi jobbar ju alla med mer än just SoMe. Även om det är en gemensam kärnpunkt. Vi har ju alla olika ben och varför kan man inte vara nöjd med just det här som vi har nu – varför måste man referera till bubbla och “tänk om”? När vi redan nu gör något nytt och utmanande? Det är ju självklart nästa steg men just här och nu är detta perfekt för oss.

  • Hej Anna! Jag var med och jag är just ekonom. Precis som Joanna också t.ex. är PT eller Sofie Lantto är grafisk formgivare och Sara Öhman jobbar med analys och mätning. Men vår röda tråd är SoMe. Jag tror att det behövs stora olikheter både i personligheter och kunskap, men också något som binder oss samman.

  • Och jag var med … ingenjör i grunden, påbyggd med en tvåårig friluftsledarutbildning innan jag började jobba som Art director och fotograf. Bland annat.
   Tack för fantastiskt givande dagar.

  • Hej Anna,
   Jag är ingen tekniker men utbildad systemteoreriker och affärsutvecklare. Det är också varför jag gillar att hänga med dessa tjejer. Utöver ovan nämnt är väl Joanna projektledare/inköpare (?). Rätt tydligt givet process rekommendendationer som levererades. Ja shit nu blev jag ännumer pepp på vår workation! Sjuukt tacksam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *