Min helg i bilder

Helgen började redan i onsdags då det var låååånghelg. Dvs – livets fest. Missförstå mig inte, hur mycket jag än älskar att jobba, så älskar jag att vara ledig mer. Det är ju därför jag jobbar röven av mig i perioder.

Vaknade dundertidigt, rev av ett löppass och piffade sedan upp mig dagen till ära. Det vankades halvdag och skåneäventyr.

Vid halv tre drog jag iväg från kontoret, sedan satt vi i kö utanför Södertälje i 1,5 timme. Sysselsatte mig med att spana på bilar och fantisera ihop historier om människorna som körde dem.

Vi stannade till i Jönköping för en snabb middag och efter rådfrågning av er som följer mig på Instagram fick vi tipset att äta Sushi på Tokyo18. Därefter sprang vi till glasskiosken bredvid som höll på att stänga och köpte med oss efterrätt innan vi fortsatte neråt Skåne igen. Det sista jag tänkte på när vi lämnade Jönköping var att nästa gång jag besöker stan är när jag ska tävla. GAH!

Kom fram runt elva på kvällen och somnade direkt med fåren bräkandes utanför fönstret.


Vaknade runt halv åtta och åt frukost i lugn och ro, jobbade undan lite mail då jag inte var helt ledig och läste underhållande små notiser i Ysta´n. De som kommer från en småstad vet exakt vad jag pratar om.

Några timmar senare drog jag ut på långpass.

2,5 timme senare var jag hemma igen och fick en smoothie i näven av min kille medan jag svidade om för släktkalas.


Min systerdotter kom och vi gav oss på projektet att baka världens bästa tårta.

Det blev två stycken choklad/banan/hallongrädde/jordgubbs -tårtor med chokladhjärtan.
Sen kom resten av gästerna och vi mat som smakade sommar..
..och drack rosa bubbel i trädgården.

Så blev det fredag och vi startade dagen med en morgonpromenad innan jag drog fram datorn för ytterligare några timmars jobb i solen.

Vid ett åkte vi till Hörte Brygga för lunch med min killkompis Torbjörn.

Vill ni läsa mer om lunchen så finns det ett inlägg om den här.

Det njöts.

Därefter åkte vi förbi Roslins Cykel där jag har köpt min cykel och införskaffade mitt vanliga stash av cykelstrumpor. 3 för 100 riksdaler. Det har börjat bli en tradition att köpa strumpor när jag är nere i Ystad.

Framåt kvällen mötte vi upp min systers familj för middag och glass nere vid Jakten.
Jag åt en oreoglass med mjukglass och oreotopping. Sen var den fredagen slut.

Kvart över sex ringde klockan på lördagen och inte fasiken gjorde det någonting när det var BÅTTAJM! 27 grader varmt! LIVET DELUXE! Rev en en kortare löprunda och åt sedan frukost med mina föräldrar och C innan vi satte oss i bilen och åkte upp till Bergs Slussar utanför Linköping.

Hade högläsning för C i bilen.

Vi lyckades tajma in C`s familj perfekt som slussades in i Berg när vi anlände. Vi hoppade på, slussade 10 trappor till och la sedan till nere i gästhamnen för en snabb lunch i solen.


Räkmackor och en salamie/brie baguette till fröken “Majonäs är äckligt” Swica.

Sedan var det dags att kasta loss. Jag intog min plats och gjorde det jag gör bäst…

..vilket jag fortsatte med.

Vi kom fram till Norsholm, la till och plockade fram lite snacks.

Efter lite sol och bad blev det kväll och grillen tändes. Sedan satt vi där och njöt av den svenska sommaren och livet på en båt. Och jag lovade mig själv att någon gång i livet spendera en längre tid på en båt, för det är något alldeles magiskt med det livet.

Körde tillbaka upp till Stockholm på söndagsmorgonen och skulle precis sätta mig på balkongen och ta en liten lunchsiesta när jag bestämde mig för höra med Malin om vi inte bara skulle ta cyklingen nu direkt istället för på eftermiddagen.  Fråga mig inte varför, kanske är det för att jag gillar att få saker gjorda direkt och hade myror i brallan efter en lugn helg. Malin var på direkt och 30 minuter efter att jag hade kommit hem gav jag mig ut igen.

Vi cyklade ut till Ekerö där vi fick till en riktigt bra runda. Raksträckorna låg på runt 42km/h och benen kändes starka.

Vid 60 km cyklade Malin hem och jag fortsatte till Odenplan för att hämta upp Emelie och cykla ytterligare en runda med henne. Det blev 3 cykel och totalt runt 90 km.
Cyklade hem, svidade om och tog därefter bilen till Hellas för Open Water premiär!
Det blev en halvtimme lugn simning för att känna på vattnet, våtdräkten och formen. Det bådade gott inför kvällens simning där planen är att köra hela IM sträckan.

På vägen hem smsade Mathilda och frågade om jag ville ha korv. Klart jag ville! Så det blev en avstickare till Sumpan där vi tog farväl av Totti, åt korv och pratade om helgen. Sen åkte jag hemåt..

.. och åt mina favoritgodisar till min favoritserie (Nashville) och somnade sedan på sekunden.

Det var denna helgen, jag ger den 12 poäng av 10 möjliga. Det får man om man heter Joanna. Puss!

12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *