Min helg i bilder

Fick en fråga om mina helger börjar redan på fredagsmorgonen då mina helg-inlägg brukar inkludera dem. Och visst är det så! Ha! Nej men skämt å sido. Jag brukar försöka ta helg runt 15:00 på fredagar men då det har hänt en del roliga grejer på sistone så tycker jag det är kul att ta med fredagen i mina helginlägg.

Okej, men jag kör väl igång då. Fredag! PANGFREDAG med stort P. Dagen jag fick tillträde till min lägenhet. Bilden ovan tog jag på Unik Fast kontor medan jag nervöst satt och väntade på att överföringen mellan min bank och säljarens bank skulle gå igenom. Det var svettigt ja. Ännu mer svettigt blev det när Gabriel, min mäklare, släntrar in och skämtar “Det är minus på kontot Joanna!”. Herrejävlar. Trodde jag skulle tappa det där och då.

Kvart över elva slirar jag in på Vegagatan, öppnar upp till Grabbarna flytt som står redo för att börja packa lastbilen och sedan gasar jag vidare ett par kvarter för att sätta nyckeln i låset på min lilla tvåa. AAAAAAAHHHHHHH DAT FEEEELING.

Spenderar dagen åt att köra runt och fixa ärenden, hämta bud till lägenheten, jobba och framåt kvällen kommer Natali, Lovisa och Elin som hjälper mig med att skruva ihop två byråer, packa upp och såklart – dricka inflyttningsbubbel.

Det saknas en hel del möbler och det är mörkt men vi lyckas bygga ihop en liten provisorisk hörna av en kista, kartonger och kuddar. Och jag är så himla himla glad.

Spenderar första natten i lägenheten med en varm känsla i kroppen.

Så blir det lördag och jag vaknar upp en smula förvirrad. Var exakt befinner jag mig? Tar mig två sekunder sen kommer jag på vart jag är och ger ifrån mig ett litet glädjetjut. Brygger två koppar kaffe och beger mig sedan iväg tillsammans med Ida för att fota ett samarbete. Hinner lagom hem för att byta om, släppa in målarna och dra ut på långpass tillsammans med Malin och Lovisa. Vi drar 18 km runt Holmarna och jag lyckas hålla fokus på steget samtidigt som jag har hantverkarna i örat som undrar över måtten för min säng som ska byggas.

Efter löpningen kommer Viktoria med lunch och kort därpå kommer även Stina förbi. Vi spenderar eftermiddagen på Jula, Elon och Rusta. Har jag sagt att jag älskar Jula? Hittar en dammsugare med högre watt INKLUSIVE påsar till hälften av priset och springer tillbaka till bilen för att lämna tillbaka den jag precis hade köpt innan jag gick in på Jula. Personalen undrade säkert vad det var för galen människa som sprang mellan butikerna men det s k i t e r jag i för jag tjänade 400 spänn OCH hittade en smoothiemixer förr 100 spänn på rea. HA!

Lämnar av tjejerna och beger mig lite tidigare in mot Lavventura för ett glas medan jag inväntar L som jag ska äta middag med. Jag gillar dessa stunderna för mig själv. Älskar att sitta i baren med mitt egna sällskap. Brukar göra det lite då och då innan jag ska möta upp någon.

Jag hinner precis dricka upp mitt glas när L kommer och tillsammans promenerar vi bort till Cafe Facile där vi drömmer oss bort till Paris. Efter maten promenerar vi bort till Tyge och Sessil för ett bättre glas rött. Vi blir placerade för oss själva i ett hörn, bästa hörnet enligt mig, och spenderar kvällen åt att prata vin med sommelieren som tar oss tillbaka till sitt franska ursprung genom vinet han serverar.

Det är en fin kväll. Det är det.

Söndagsmorgonen spenderas i sängen. Jag tar min efterlängtade sovmorgon, dricker kaffe och äter nybakta scones. Åker därefter in till Söder för ett besök hos Nille som skissar på L´s nästa tatueringar. Jag säger hejdå och drar vidare till Sundbyberg med Stina, hämtar bilen och åker därefter till IKEA för att köpa nya garderober som ska byggas in i sovrummet.

Landar i soffan vid sju och somnar inte så långt därefter. Inser att jag inte har hunnit träna men orkar inte reflektera något mer kring det. Sömnigt sluter jag ögonen igen, mätt och nöjd efter söndagstacosen jag precis blivit serverad.

Det var den helgen. Tack för det livet!

79

2 svar till “Min helg i bilder”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *