Min helg i bilder.

Godmorgon, jag hoppas ni har haft en bra helg och att den har innehållit lika god mat som jag har förtärt i helgen. För ja, jag varnar, detta inlägget kommer till 90% bara bestå av mat. För det är det jag har gjort. Ätit ätit ätit. Låt mig få berätta…

Helgen började redan på på fredagsmorgonen då jag tvingade upp min kille vid sju för frukost på Nyborgatan 38.

Han fyllde nämligen 35 år vilket firades med tryffeläggröra, croissanter och Croque Madame samt nypressad apelsinjuice.

Selfiepaus på kontoret. Istället för att gå några meter till toaletten för att kolla håret/smink etc så brukar jag använda mobilen som spegel. Effektivitet är mitt andra namn. De som går förbi mitt rum ser dock bara en självkär brud som tar selfies på sig själv. Well well..inte så långt ifrån ändå.

Efter en låååång dag på jobbet kom jag loss vid kvart i sex vilket givetvis var i senaste laget då jag skulle befinna mig på Matbaren prick sex för att fira Calle. Jag älgade (läs sprang i klackar) mig och ramlade in tio över. Det var dock okej då mina bordsherrar för kvällen hade fokuserat på annat än min sena ankomst, nämligen champagnebeställning!

Sen började matorgien med en fantastisk sej-ceviche med fläder och fjällchips…

…och fortsatte med smörstekta kantareller, ägggula och knaperstekt rågbröd med lök. Till det drack vi ett magiskt rött vin.

Men det tog inte slut där, oh nej nej nej. Rätt nr tre var klart den bästa. Friterad broccoli med pumpakräm och tryffel. Men ni hör ju själva. Magi!

Avslutade med en blodgrapes Gin/Tonic och smulpaj med kanderade äpplen/kanel samt vaniljglass. Sen rullade vi bokstavligen ut.

Men vi hann inte rulla så långt då Louise och Alex befann sig på Utecompagniet då  Alex skulle vända skivor. Efter en timme begav vi oss dock hemåt, nöjda och väldigt mätta. En liten parates: nu är det höst på riktigt, utecompagniet körde sin sista helg. Bra måttstock för säsongen, lite som säsongsindelning för användande av vita jeans.

Så blev det lördag och jag gav mig ut på en löprunda vid sjutiden genom en tyst stad. Det var ren och skär magi. Har ni hört begreppet Runners High någon gång? Precis så. Exakt den känslan hade jag genom hela löpturen.

Kom hem, gjorde min supergröna rivstarts smoothie (ni som följer mig på instastories fick receptet där) och tvingade i Calle ett glas med. Han var inte lika imponerad.

Runt tio gick vi ner till Pampas Marina och till Calles kärleksbarn.

Framåt och iväg – mot Smådalarö!

Ett snabbt stopp utanför Skurusundet för att kolla sjökortet.

Sen var vi äntligen framme hemma hos Malin och Gustaf. Och det bästa av allt? Bosse (Carro) stannade och åt lunch (fisksoppa med maaaassor av räkor och ostmackor) med oss innan hon drog vidare in till stan för att dricka vin och fira födelsedag. Vi stannade kvar och höll ställningarna.

En hederlig svensk fika hann vi också med.

Sen rullade vi ut och gick på svampjakt. Och drömde oss bort. Tänk er ett hus exakt där. Jag hade byggt ett rum med skjutbara golv till tak fönster där ett löpband, trainer och lite vikter skulle stått. Hade aldrig behövt lämna huset då.

Efter några timmars häng var det dags att plocka fram lite snacks medan grabbarna började med maten. Som jag skrev på mina instastories så var det här den första gången på 6 veckor som jag verkligen längtade efter en bit kött. Är väldigt svag för tryffelsalami. Men ICKE. Inte en bit slank ner.

Framåt kvällen öppnades ännu en flaska rödpang, en stickad tröja åkte på och tacosen preppades. Vi smörstekte vår svampfångst och gjorde en gräddstuvning vilket fick bli en tacosort. De andra två bestod av högrev med avocado och mango samt tonfisk med chilimajo och mango. Resten av kvällen spenderades med ännu mer plockmat, choklad och skratt. Det var precis det jag önskade, en liten getaway och rehab för själen med fina vänner. Somnade på fem röda.

Söndagmorgon och soooovmorgon! Halleluja. Vaknade vid åtta och gick ner för att hjälpa Gustaf med frukosten.

Framåt elva packade vi ihop och tog oss ner till vattenscootern för att köra hem igen. Gissa vem som körde? Rätt gissat. Ni kan kalla mig för speedy gonzaaales.

Eftermiddagen hemma spenderades med packning inför Barcelona och lite filmning för ett samarbete. Runt halv sex gick vi ner till Raw Sushi på Rörstrandsgatan då vi var för lata att laga middag. Sedan gick söndagskvällen till en av de mest spännande kvällarna i världshistorien. Calle kollade Hassel, jag satt med datorn i ett hörn och jobbade. Mellan oss stod en godisskål.  Thats about it. Hej!

6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *