Min helg i bilder – Häringe slott med L, löpbonanza och lampköp

Planen var att åka ner till Skåne i helgen BUT DUE TO FUCKING Corona så var det tack och hej till den idén. Så med luckor i kalendern, en bil som stod redo och en längtan att göra någonting annat än att enbart hänga i lägenheten så spontanbokade vi en övernattning på Häringe slott dit vi drog i fredags.

Men helgen, som började med Valborg, började med pizza och vin hemma hos Kristin tillsammans med L, Niklas och Melle. Jäkligt trevligt och kravlöst. Jag gillar sådana kvällar. Det blir vad det blir, man hämtar käk och dricker lite bra vin. Och oftast, väldigt ofta, blir det jäkligt bra.

Vaknade vid åtta på fredagsmorgonen, åt en låååång frukost framför Casa Del Papel och packade sedan ihop oss. Men först åt vi lunch på Kniv och Kavel med Sophie och Johan. Det var, som alltid , jäkligt bra. Blivit lite av vårt favorithäng på helgerna då L bor på söder och vi är hos varandra varannan helg. Och då blir löpturer, promenader och häng med exempelvis Adrian och Sara i Kransen väldigt naturligt. Det är så jädra mysigt att få hänga i de delarna igen. Visst ni att min första lägenhet jag köpte i Stockholm låg vid Kransen? Så det känns nästan som hemma. Jag får liksom det bästa av 2 världar: Sumpan och Kransen.

Nåväl. Tillbaka till vår staycation. Vi drog som sagt till Häringe slott vilket var ett välkommet avbrott i vardagen som just nu inte bjuder på så mycket spänning. Vi checkade in, vilade en stund och drog sedan ut i regnet. Planen var att följa kartan runt området via trailspåren som enligt kartan skulle vara väl markerade. HA. Det var de inte. Men vi sprang på och gjorde ett sjukt bra pass på runt en timme. 60% av passet låg under 5 – tempo vilket fick mig att yla stort där vi klafsade fram i spöregn, blåst och halkig lervälling. Jäklar vad bra det gick. NU HÄNDERRRR DET!

Tillbaka till hotellet. Varm dusch, vin & choklad i sängen för att sedan promenera bort till restaurangen för trerätters och planering av sommarens äventyr. Som jag berättade för er i min IG post så ska vi dra 2 veckor till fjällen i sommar för löpning, fjällvandring och roadtrip längs Sveriges norra delar. Jag är väldigt glad att L är in to outdoor och det var något vi tidigt började pratade om när vi började dejta. Jag berättade om mina fjäll-planer, att jag kommer åka oavsett men att han var välkommen att följa med. Jag berättade om mina tanke om att dra iväg som började växa redan i höstas och jag såg framför mig kokkaffe utanför tältet, höga fjälltoppar och körning under midnattsolen med en podd eller P1 som enda sällskap. Han ville med, och han vill det fortfarande. Och han låter mig ta lead utan att tillrättavisa mig när jag uttalar utrustning fel eller inte riktigt har koll på hur vissa saker ska göras. För det har jag inte. Herregud, vet knappt hur man slår upp ett tält. Men vad gör det? Jag hade fått lista ut det i vilket fall så skillnaden nu är att jag har en person som kan filma spektaklet. Och hångla med. För jäklar vad bra han hånglar.

Så blev det lördag och vi vaknade framåt halv nio. Eller, jag gjorde, L hade varit vaken en längre stund. Han brukar ligga och läsa sporten tills jag vaknar. Jag har ju börjat ge mig själv mer och mer sovmorgnar nuförtiden och det är som att min kropp, efter att i flera år jobbat dubbelt och sovit 6 h per natt nu är som en svamp och suger åt sig all sömn den kan få.

Åt frukost, checkade ut och körde därefter direkt till Tyresta för 11 km runt slingriga stigar. Resten av kvällen spenderades med lasagne, ett glas rött och 3 PT-upplägg till nya klienter. Somnade gott. Väldigt gott.

Hej söndag! Fick kaffe på sängen, åt ett gäng med mackor och körde sedan bort till Hellas där jag träffade upp Mattias, Paul, Rebecca, Dennis & Cecilia. Det blev ytterligare 17 km trail och jag kan väl säga som såhär – mina ben just nu är trötta men väldigt tacksamma för denna volymveckan. Det har varit en sjukt bra träningsvecka trots nackont och stelhet.

Söndagen avslutades med fika hemma hos Daniel och Felicia och därefter upphämtning av denna snygga lampan hemma hos Lofsis.

Nu sitter jag här vid köksbordet skriver på detta inlägget som ska tidsinställas till måndag morgon samt planerar morgondagen. Det är admin för hela slanten och jag ser framemot att ha en lugn måndag med jobb från soffan i mjukisar. Att det dessutom är vilodag från all typ av träning känns just nu väldigt välbehövligt.

Hoppas er helg var bra, hej på er!

70

4 svar till “Min helg i bilder – Häringe slott med L, löpbonanza och lampköp”

  1. Vill inte kritisera, men ändå nyfiken då du ändå är en offentlig profil som inspirerar andra – hur tänker du kring social distansering och Folkhälsomyndighetens råd (som ju egentligen är regler) att begränsa våra sociala kontakter, hålla avstånd mm? Du verkar ha ett ganska stort umgänge fortfarande och ungås nära och mkt med många…?

    • Hej!

      Ingen fara, jag tar det inte som kritik. 🙂

      Jag tror på eget ansvar och följer de anvisningar som ges. Man kan ha ett stort umgänge och ändå hålla avstånd. Sen spelar såklart allt annat man gör under dagen också in. Gå istället för buss. Facetime istället för fysiskt möte. Undvika äldre personer. Sprita allt. Etc etc. Men som sagt, var och en gör så gott de kan och ser till sitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *