Min helg i bilder – #MathildasBootcamp, långpass och scampi.

Man skulle kunna säga att min helg började i lördags då jag spenderade fredagen hemma förklädd i en lögn. Låtet det dramatiskt? Well. Det är det inte. Låt mig förklara. I fredags landade jag på Bromma efter ett par dagar i Göteborg vid 18.00. Tog en taxi hem där Merisa och Sandra mötte upp mig på Coop. Efter en expressinhandling (imponerad av vår effektivitet med tanke på att det kändes som vi sprang runt som 3 yra höns) av frukost inför lördagens möhippa beställde vi upp Take away från Dog Food som ligger i mitt hus och prickade av resten av planeringen inför lördagen. Framåt nio drog tjejerna vidare till hotellet och jag fortsatte kvällen med att försöka hinna ikapp mailen vilket jag insåg att jag inte skulle hinna eller orka efter en lång och intensiv vecka. Så jag klappade igen datorn, tog en dusch och kröp ner under täcket istället.

Dagen D! Oj vad vi har längtat och planerat THE DAY för Mathilda som gifter sig med Jompa i auagusti. Jag, Merisa och Sandra har fullkomligt pepprat i sönder vår WhatsApp-grupp de senaste månaderna och jag måste erkänna, vissa veckor har jag varit så jävla sönderstressad av allt runtomkring att jag har haft ångest över möhippan inte skulle bli bra och att Mathilda skulle bli besviken. För det är trots allt det som räknas. Hennes upplevelse av dagen. Visst vill man att alla tjejer i gänget ska ha en rolig dag men när det väl kommer till kritan så är det bruden som ska ha en magisk dag och som en av hennes bästa vänner vill jag ju såklart leverera världens bästa dag.

Vilket det blev.

Fan vad stolt jag är över oss tre, det blev så jädra bra och jag är så tacksam över att Elin gick upp 06:30 för att hålla pass på Vici som lånade ut sin lokal till oss. Ett stort tack till Urban Ride som levererade ett förstaklassigt pass med remixade bröllopslåtar och en galen svettfest. Stort plus i kanten när Mathilda fick gå upp och köra de sista minutrarna på podiet som instruktör. She killed it!

Låt mig ta det från början. Jag, Karin, Mathilda och Jonte hade bestämt att vi ses 08:10 vid Västermalmsgallerian och cykla på lördagsmorgonen. Jag hade ljugit ihop att vi  skulle cykla en “ny rutt” som jag hade blivit tipsad om. Inget konstigt med det. Mathilda köpte det och jag mutade henne med att jag bjöd på cykelfika som kompensation för den tidiga morgonen.

Klockan 07:30 kom Merisa, Sandra, Karin och Elin. Därefter började det fyllas på med tjejer nere vid Vici som ligger mittemot mig. Några minuter i åtta cyklar jag och Karin från varsitt håll och möter upp Mathilda och Jonte varpå jag säger: ” Vi måste cykla hem om mig för jag har glömt mina cykelglasögon hemma”. Hon märker fortfarande ingenting när vi cyklar in på min gata och….SUPRISE! Där står alla tjejer och vrålar med vår feta #MathildasBootcamp banderoll.

Hon blev så överraskad. Det var så att jag fällde en tår. Då är det känsligt minnsan.

 Temat för möhippan var som ni har förstått vid det här laget “Mathildas Bootcamp” då hon gillar bootcamps och det är ett härligt sätt att umgås på. Dessutom, vem vill inte glida omkring i army-utsyrsel en hel dag? Vrålhett ju. Det här med att förnedra bruden i diverese fula utstyrslar där man ska stå och sälja kyssar på Sergels Torg känns väldigt förlegat. Fyfan vad trashigt, jag hade mördat mina vänner om de gjorde så mot mig, eller bättre upp, vänt på klacken och gått hem. Så varför göra så mot sin närmsta vän?

Så medans tjejerna tränade (där wodarnas sammanlagda reps blev bröllopsdatumet) förberedde jag frukost hemma hos mig vilket intogs på balkongen i strålande sol. Magisk start på en magisk dag helt enkelt. Framåt elva hoppade vi in i taxin som tog oss till Urban Ride där vi hade 45 minuter cykling på schemat. Jag älskar Urban Ride och deras koncept. Man är alltid sjukt pepp på livet efter ett pass, vilket var en av anledningarna till att jag föreslog att ha vår andra träning där.

Sen var vi klara med träningen vilket nog många var tacksamma för då vi hade kört på rätt hårt. Och då passar det rätt så bra med vinprovning med tillhörande lunch på Kommendören. Inte sant? Vi gjorde oss i ordning och bytte om till lite festligare kläder på Urban Ride (förutom Mathilda som fortsatt fick ha på sig sin armystass) innan vi satte kurs mot vinet.

Ett tu tre så var klockan tre och det var dags att marschera ner mot Stureplan där  Mathilda skulle köra ett sista träningspass utanför Utecompagniet där hon bland annat skulle ragga upp en person som skulle göra burpees med henne. Det löste hon genom att få med sig Anette 60 år från Tyskland som levererade förstaklassiga burpees med hopp. Det belönades med Aperol Spritz i solen innan vi fortsatte vår marsch mot Strand Hotel där sviten väntade på oss.

Hur magisk svit? Här checkade vi in tillsammans med h som äntligen fick byta om från den något varma klädseln och hoppa in sin rosa favoritklänning som vi hade packat ner åt henne. Eller rätta sagt, hennes framtida man som var med på ett hörn i planeringen. Well done Jonte, vi var lite nervösa där ett tag men du levererade precis som du kommer leverera i herrans många år i ert giftemål. <3

Framåt sjutiden fylldes sviten med konfettiregn, dansmoves och 16 törstiga tjejer. Vi avbröt vår “hemmafest” med middag nere i restaurangen och fortsatte sedan tills vi bokstavligt talat fick en varning av en vakt som mycket hellre hade velat vara med på tjejfesten men snällt fick stå utanför och be oss sänka. Mathilda & några tappra krigare tog det som en signal att dra till SOAP och avsluta natten med mer dans. Jag & Merisa tog det som en signal att äta upp resten av chokladen nerbäddade i sängen.

Så blev det söndag och dags för brickpass.  Fråga mig hur taggad jag var på just detta när jag vaknade upp i en svit med konfetti i pannan och rap som luktade bubbel. Men som den (ibland)förståndiga person jag är hade jag bytt ut drinkarna mot vatten från elva och visste att jag var fräsch nog att träna även om sömnbristen gjorde sig påmind. Efter en stadig hotellfrukost tog jag mig hemåt och gav mig sedan ut mot Ekerö för ca 70 km cykling följt av 7 km löpning i zon 3/4. Fokus i cyklingen var att hålla tävlingstempo 3-4 mil av passet vilket jag klarade av bra även om det fullkomligt sög ut all energi jag hade. Mina ben kändes som 2 stockar när jag ställde mig på bandet för att köra mitt löppass efteråt. Fick frågan varför jag springer på band när det är så fint väder ute och det är helt enkelt för att vissa pass är mentalt lättare att köra på band plus att jag helt enkelt inte orkar kryssa bland folk runt Kungsholmen. Ibland vill jag bara köra ett grisigt pass med hög musik i lurarna så att tankarna inte får en chans att sippra igenom.

3 timmar senare låg jag på löpbandet och andades högt. Det tog nästan 10 minuter innan jag tog mig i kragen och reste mig upp. Inte för att jag mådde dåligt eller inte orkade, utan för att jag var helt urlakad mentalt. Jag bara låg där och stirra ut i tomma luften. Det kändes som 1 minut men i själva verket hade det gått flera minuter.

T-shirt Holistic Wear, kjol Maison Scotch, skor Philip Hog, solglasögon och väska Gucci.

När livets känns jobbigt ibland så brukar jag ta på mig denna t-shirten, som en liten reminder. Det kan behövas ibland. En annan grej som gaskar upp är att köpa blommor och att bli bjuden på en riktig pangmiddag. Vilket var precis det som söndagskvällen bjöd på. Eller rätta sagt: Sophie och Fredrik bjöd på hemma i sin nyrenoverade lägenhet som fick mig att sukta hårt efter att inreda på nytt.

2 glas amarone och en ordentlig portion scampi pasta efterföljt av vaniljglass med jordgubbar senare somnade jag som en liten nöjd griskulting i min alldeles för varma säng. Ska inte klaga på värmen dock, jag ÄLSKAR att sommaren är här. Tack ännu en gång alla inblandade för helgen – det här gjorde vi bra! <3

0

0 svar till “Min helg i bilder – #MathildasBootcamp, långpass och scampi.”

  1. Vilken jäkla panghelg! Jag vill LÄTT också ha bootcamptema på en eventuell möhippa någon gång i framtiden. Hoppas du får en fin vecka! Kram<3

    • Heeey girl! Tack så hemskt mycket, så nöjd över helgen. Det var verkligen så roligt! 🙂

      Hoppas du får en fantastisk vecka du med, stor kram och tack för din fina kommentar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *