Min helg i bilder – Skåne

I fredags packade vi in oss på morgonen och körde ner till mina föräldras gård utanför Ystad. Vi kom fram till ett grönt, regnigt och jäkligt blåsigt Skåne på eftermiddagen. Åt lunch med Mamma och åkte sedan in till Ystad för att hämta upp min systerdotter som ville komma ut och hänga med oss ute på landet. Sen låg vi där i varsin del i soffan med vinden vinande utanför fönstret medan min föräldrar eldade i spisen och på spåret ljöd i bakgrunden. På lördagsmorgonen vaknade jag vid åtta och tassade ner till köket där mamma hade satt på kaffe. Tog en kopp och kröp ner under filten i soffan där jag sömnigt slötittade på nyhetsmorgon. Som alltid när jag är hemma. Efter en stund bytte jag om och gav mig ut på en regnig promenad runt Ensligheten bort till Snårestad och tillbaka hem. Efter promenaden gick jag till stallet där lammningen var i full gång. Stallet där jag praktiskt taget har vuxit upp. Bland hästar, får och katter har jag spenderat mina år mellan 10 och 18 år. Det finns inget ställe på världen där jag känner mig så hemma och säker som här. Bytte om och tog en selfie.

Testade sedan lite inställningar på kameran. Är SÅ sugen på ett nytt objektiv.Vid ett hade jag bokat bord på Gränden som är en riktigt sjysst restaurang samt fik inne i Ystad. Fick tips om stället när jag efterlyste om ett lunchställe på min IG-story. Det vällde in tips varav 70 procent tipsade om Gränden. Och då mina följare är bättre än google så bokade jag ett bord omgående. Vilket var en jädra tur, för det var en hit. Jag tog lax pokebowl, Calle tog Högrev och mamma fisksoppa. 10 poäng! Det enda som kunde varit bättre var vegan chocolatechip brownien med tofuglass. Den var lite..trist? Men min lakrits rawboll vägde upp, så det var lugnt.Såhär såg jag ut! Byxor från Soaked in luxury, stickad tröja från Just Female, skjorta från Hope, kappa från New look, magväska lindex och skor från Reebok.

Så blev det shoppingtajm på 3 Magasin! Jag fick ett par vinröda skinnbyxor av mamma och sen köpte jag en tidig födelsedagspresent till mig själv. Den finns med på bilden – kan ni gissa vad?

Drog och tränade. Sprang 75 minuter jävligt jobbiga intervaller. Och fick parkeringsböter av en trött jävla Securitasvakt som såg ut som en fågelholk och trodde att alla visste om de nya interna regler som implementeras på grund av Ystads heliga handbollsmatcher (denna jävla handbollspolitk). ”Jahaaa..jaao det ju litta dumt om man nu inte bor härrr o inte vet vad som gääällor..” Nej. Det är lite svårt. Nåja. NÅÅJA!

Åkte hem, duschade, drog på en ansiktsmask och placerade mig sedan i soffan. Sen låg jag där fram till tolv då jag väckte Calle som låg och snarkade i soffan. Så var det söndag och familjebrunch. Min syster med familj kom ut, jag stekte havrepannkakor (lägger upp recept imorgon) och Calle kirrade äggröra. Satt i 3 timmar och åt. Det var mysigt.

Framåt två var vi på väg hemåt igen. Hur mycket jag än älskar Skåne så älskar jag Stockholm lite lite mer. Det är mitt hem. Och jag är så glad över vad jag har skapat mig för trygg punkt.

Hoppas er helg har varit helt fantastisk! Kram

0

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *