Min helg i bilder – Sura miner, långpass och öppen kalender.

Min fredag började med att jag och Alex körde ut till Mimmi ute i Länna. Hon, fredrik, Leo, Lorentz och lilla Kenzo har äntligen blivit med hus och jag är så jädra stolt över hur hon har roddat med tvillingar, öppnat upp en ny salong, renoverat alla lägeheter och nu huset. Dessutom kör hon stenhårt med sin Youtube-kanal. Hejja Mimmi – du är fierce!

Vi svängde ihop en falafel-sallad och hängde där ett par timmar innan vi körde tillbaka till stan igen. Jag hade lite ärenden att fixa på stan och väl hemma så beslutade jag mig för att spendera fredagen hemma och jobbade undan lite mail samt tidsinställde ett inlägg inför nästa vecka. Calle kom hem runt sex och gjorde trumpetsvamp-pasta till oss vilket sköljdes ner med ett glas rött. Lyckades även hitta lite glass i frysen. Pangbra!

Vaknade vid åtta på lördagen med PMS och väldigt dåligt humör. Att jag dessutom var nedstämd pga andra orsaker, vädret sög och jag inte hittade min cykelpump gjorde inte det hela mycket bättre. Fick rulla ner cykeln till den lilla cykelbutiken på hörnet där jag fick låna en pump och kände redan när jag gick gatan ner hur jävla kallt det skulle bli att cykla.

Började min runda ner mot Södertälje och kände mig stark. Svängde av och började jobba upp tempot mot Haninge och någonstans bland kossor och skog svängde jag av helt fel och hamnade på en väg som bara gick längre och längre in i skogen. Tillslut passerade jag en vägbom och sen var det bara skog. Jaha. Det här var ju mindre bra. Men då jag är en person som vägrar att vända om, i typ allt, så var det bara att börja gå. Jag började leda cykeln då underlaget bestod av grus och stora hål och tänkte att det säkert bara är såhär några hundra meter och sen blir det bra väg igen.

Det var det inte. Det var 3 km.

VAD I HELVETEEEEEEEEE…!!

Jag var så jävla sur när jag kom fram. Sur, blöt och kall. Hade helt tappat min mojo och fick kämpa mig fram i både tempo och position. Faaaaan vrålade jag, faaaaaan! Det började regna och jag frågade mig själv högt ”vad i helvete håller jag på med?” sen började jag tjuta skitsport och skrämde slag på en annan cyklist framför mig.

Tillslut kom jag ut på min favorit-temposträcka och fick till 4,5 mil av kvalitativ tävlingsfart. Jävlar vad fort det gick. Då tjöt jag med, men av revansch!

Kom fram till Nynäshamn, stoppade klockan på 75 km och köpte 2 punchrullar samt en youhurt med granola på Preem. Sen satt jag där på pendeln hem och blängde på folk medan jag åt min punchrulle. Spenderade sedan en timme i badkaret surandes och bestämde därefter mig för att vända humöret med att följa med Alex hem till Bashir för en liten förfest. Jag och 5 killar. Vänder ju vem som helst humör, säger ju sig självt.

Fick feeling och klippte av ett par helsvarta luxtights (klicka här för tights) till ett par cykelbyxor. Det är mina absoluta favorittights (har 3 par). De sitter som en smäck i rumpan, tappar inte passform och går hööögt upp i midjan. Skjortan är från Wera (klick!) och skorna, som förövrigt är de skönaste någonsin, är härifrån (klick!). Just ja, paletten är ny (klick!) och är väldigt lik Rivierapaletten från Anastasia, men skulle säga att den inte är lika stark i pigmenten.

Framåt halv tolv drog killarna till King Kong och vidare till Backdoor medan jag tog en Uber hem till min sköna säng.

Regnet piskade mot rutan när jag vaknade på söndagen och jag insåg snabbt att mina planer om att springa långpass ute spolades bort lika snabbt som de små vita tussarna som flyger omkring pga blomningen. Meddelade de ändrade planerna till Helena som skulle med och beslutade att mötas på Sportpalatset istället.

26 km senare var vi klara med vårt pass. HERREGUD vad vidriga de sista intervallerna var. Passet bestod av följande: 15 km distansfart + 3 x 3 km hög tröskel + 2 km nerjogg. De sista tre kilometerna var jag så tom att jag knappt hörde några andra ljud än mina egna andetag. Helt kaputt. Men vi gjorde det, och vi gjorde det jäkligt bra!

Hem, duscha, byta om och möta Ida för tre timmars jobb. Jag har två samarbeten som ska in nästa vecka och har börjat få hjälp med dessa av Ida som är en grym fotograf. Detta var andra gången vi sågs och planen är att vi ska ses 1-2 ggr i månaden för att skapa content tillsammans. Ser väldigt mycket framemot det.

Nu är klockan snart nio och jag har precis kommit hem. Har varit på bio samt ätit en raketsnabb middag på Urban Deli. Bra helg trots utbrottet igår. Kan rekommendera den sotade laxsalladen. Väldigt bra ersättare till den asiatiska råbiffen. Det var längesen jag inte hade några direkta planer och det var riktigt skönt att köra helt spontant på kvällarna. Dagarna har haft träningsfokus men resten har varit mer eller mindre oplanerat. Det är bra uppladdning inför veckan som kommer, jävlar vad intensivt det kommer bli.

Hej på er!21

6 kommentarer

 1. Shit, att du orkar nöta så många kilometer på löpbandet! Sicket pannben. Jag började min löpning så men sen jag tog mina första joggar utomhus har jag inte klarat av att återvända in annat än för kortare intervallpass.

  Min jogg i lördags gick åt skogen och gav mig dåligt humör. Kissnödig, trötta ben, telefonen ringde i ett. 9 km skit och jag känner mig inte alls redo för Stockholm på lördag 🙁

  1. Tack, där har jag mitt pannben att tacka. Haha. Jag är lite knasig när det kommer till att göra sådana grejer. 🙂

   Äh, det är ett pass som gick dåligt, det avgör inte loppet. MEN jag kommer säga dig en sak – varför i helvete har du på telefonen när du springer?

   1. Har en 12-åring som jag visste skulle höra av sig angående hur dagen skulle se ut, bara därför jag svarade 🙂

    1. Okej, dåså. Svårt att veta när man bara läser att telefonen ringde stup i ett. 🙂 haha!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *