Min morgon och kvällsrutin med Nuxe

I samarbete med Nuxe

Då var det dags för mig att prata lite mer hudvård. Men först vill jag att ni kollar på denna videon på min IGTV (om ni inte redan har gjort det) där jag går igenom rutinen steg för steg. Först ut är morgonrutinen. För många låter det som en tidskrävande process att gå igenom dessa stegen på morgonen, men jag lovar – det tar max 5-10 min. Och det kan det väl vara värt att lägga på sitt ansikte?

“Jag skulle aldrig kunna lägga all den tiden på mitt utseende..”

“Är du en sådan där som spenderar all din tid framför spegeln?”

” Behöver man ens allt det där? Naturligt va det va..”

Om jag hade fått en krona för varje nedlåtande eller ifrågasättande kommenterar jag har fått de senaste åren för mitt hudvårdsintresse så hade jag kunnat köpa en dubbel uppsättning av min nattkräm från Nuxe. Det är trist att det fortfarande ses som något negativt i mångas ögon att man lägger ner tid på sitt utseende. Eller ja..tid och tid. 10 min på morgonen och 10 min på kvällen. Totalt 20 minuter av en hel dag där ansiktet får stå ut med en hel del. I mitt fall har all kärlek jag lägger på mitt ansikte räddat mig för betydligt värre ärr än jag kunde haft efter tex min cykelolycka. Mitt ansikte är viktigt för mig. Och jag skäms inte för att det då även ska ha bra produkter. För som jag skrev ovan, 5 till 10 minuter av sin tid på sitt ansikte, det är det väl värt?

Nu har även Kronans Apotek 25% på hela sortimentet som jag listar nedan.

Vi börjar med rengöringen (). Det är samma remover i gelform som jag skrev om i detta inlägget. Det jag gillar med den är funkar både till “tyngre” makeup som vanlig dagrengöring morgon och kväll. Ja, jag har olika typer av rengöring. Det beror att ifrån vilken säsong det är, vilket skick min hy är i, hur starka produkter som behövs just den dagen samt vilken typ av smink jag har på mig. Denna rengöringen är en typisk sådan som alltid finns i duschen då den är väldigt “allround” och passar torr och känslig hud. Ett plus för att den är tvålfri gel, dvs torkar ej ut!

Vidare till en lätt priming lotion () som innehåller jasmin och c-vitamin. En fuktbomb som ger lyster, lugnar och förbereder huden för efterföljande steg. Gillar konsistensen och att den sjunker in fort. Brukar ge mig själv lite ansiktsmassage när jag smörjer in ansiktet med denna. Känns som jag väcker ansiktet och huden blir lite “plumpig”.

Och så har vi kommer till ögonkrämen! (!) Det är viktigt och ska ej slarvas med. Huden är så jädra tunn runt ögonen och behöver lite extra kärlek. Plus att om man får välja mellan piggare blick och mindre mörka ringar (speciellt nu när det är galet mycket att göra innan semestern) visst väljer man det då?

Jag vet att jag tjatar om SPF men helt ärligt talat – vill man se ut som en skosula i ansiktet om 20 år? Svar nej. Den stekande brända tiden är förbi. Jag vill ha fukt, skydd och jämnt pigment. Har tipsat om denna spf:en tidigare, rekommenderar den varmt.

Låt oss prata lite om dagkrämer. Denna Silky Creme () är oerhört skön på huden och är med sin multikorrigerande funktion en bra baskräm i necessären. Passar normal till torr hud. Vill man istället ha en något mattare kräm men behålla fukten så är Boost Gelen () ett bättre alternativ. Att kombinera denna med tex primern är ett tips om man har en tendens att bli lite för oljig i tex T-zonen.

Sista steget! Primer () för att kapsla in allt, släta ut och boosta upp inför om man nu vill fortsätta med foundation eller puder. Jag brukar köra denna och därefter lite solpuder (finns här) på kinderna. Det räcker då huden känns fräsch, glowig och får en “bare-skin” effekt.

Så går vi vidare till kvällsrutinen, för en sådan är minst lika viktig som morgonrutinen, om än viktigare.

Börja med att rengöra ansiktet. Av med allt som har samlats i porer och på huden under dagen. Samma rengöring som på morgonen. Dutta därefter på ögonkräm, samma som på morgonen, och i vissa fall även lite olja (finns här). Sen går du på den sista men kanske den bästa i hela serien – nattkrämen!

Denna () krämen är fylld med fukt och innehåller bland annat Macadamia oljan lägger sig som ett omslutande täcke på hyn och det känns faktiskt som att den verkar under natten. Som att de händer något under det där täcket. Huden känns fräsch, återfuktad och strålar på morgonen. Jag tycker verkligen man ska lägga pengar på en bra nattkräm och denna är riktigt riktigt bra. Ett stort plus för att den känns lyxig och luktar fantastiskt.

Vill ni läsa första delen som jag gjorde tillsammans med Nuxe där jag pratar oljor, SPF och brun utan sol så kan ni klicka här.

Ha en fin dag där ute i sommarvärmen. Glöm ej att återfukta med din olja!

27

6 svar till “Min morgon och kvällsrutin med Nuxe”

  1. Spännande, gick in och beställde tre produkter direkt (olja, ögonkräm, nattkräm)…hoppas verkligen de kan få min glåmiga hy och mina mörka ringar under ögonen att få tillbaka sin sparkle! Tack för tips!

  2. Jag gillar Nuxe! Mest hållit mig till Reve du miel-serien eftersom jag är så torr. Kanske ska testa den rosa oljekrämen nu till sommaren. Den lät härlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *