Mina 5 favoritövningar för ett starkare löpsteg

Det är ingen hemlighet att jag gillar att träna tungt och att det har förbättrat mitt löpsteg avsevärt.

Det finns oändligt med övningar man kan variera mellan. Och även om mina pass till 90% har samma “bas” så brukar jag lägga till olika typer av övningar för hela tiden utmana mig själv, hitta bättre kontakt och “chocka” benen. Jag jobbar tungt, explosivt men även statiskt och med en hel del dropsets.

Jag har 5 “go to” övningar som alltid finns med i mina benupplägg, sen hur jag lägger upp programmeringen och hur många reps, sets och kombinationer – ja det varierar.

1. Benböj.
The mother of all benövningar. Benböj är en grym övning som inte bara aktiverar sätet och benen utan även bålen och hållningen. Jag tycker att knäböj är överlägset bäst för att utveckla både styrka och muskelmassa. Brukar alternera mellan frontböj och “vanliga” benböj.

2. Hipthrusters
Går att köra med ett ben eller båda. Jag brukar maxreppa med lägre vikt med ett ben och köra tyngre med båda. Älskar kontakten jag får med denna övningen.

3. Raka Marklyft
Också väldigt bra för kontakt. Jag brukar stå på två 20 kg viktplattor för att komma upp lite samt även ha två små plattor under hälarna. Det gäller att testa sig fram vad som funkar för en och var man får kontakt. Samma sak gäller benböjen. Jag tappar kontakten om jag går för djupt exempelvis. Därför stannar jag precis vid 90 grader.

4. Liggande bencurl
Jag alternerar med denna eller stående kick-backs i kabelmaskin. Väldigt bra övning att supersetta med exempelvis raka mark eller liggande benpress.

5. Utfallsteg
HATÄLSKAR denna. Kör oftast högreps 20-30 per ben mellan olika övningar eller 6:or tyngsta vikt jag kan efter benböjen. Bygger sjukt bra benstyrka och ger faaantastisk pump i rumpan.

96

3 svar till “Mina 5 favoritövningar för ett starkare löpsteg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *