Minns ni när man pressade indränkt i olja från tidig morgon till sen kväll?

Jag besvarade en kommentar gällande min hy på semestern häromdagen vilket ledde till att jag började tänka tillbaka i hur det var förr, ni vet när det enda som räknades var hur brun man var och en semester utan en rejäl semsterbränna – ja det var ingen semester. Lite som en ett besök på gymmet inte räknas om man inte har tagit en gymselfie. 😉

Jag har alltid gillat att vara brun. Det är fräscht, kläderna ser bättre ut på och man känner sig några hack snyggare. Däremot är det inte lika viktigt som det var förr. Dessutom är jag alldeles för rastlös för att ligga still och pressa i solen, plus att jag ogillar att svettas och koka som man oftast gör när man ligger och spanien-steker. Men den största anledningen till min idag lite mer “skygga” relation med solen är rätt och slätt, varning för fåfänga, att jag inte vill se ut som en brun välanvänd läderhandske när jag blir äldre. Dessutom vill jag gärna slippa rynkorna. Missförstå mig rätt, det är inget fel i rynkor, men det är ju inte så att jag vill ha fler om jag måste välja. Jag är dessutom mer mån om min hy idag och lägger ner en del tid på att ta hand om den vilket leder till min mundering ovan som jag tänkte dela med mig av.

Kropp: Alltid spf 50 den första dagen och sedan går jag på spf 20. Jag ligger dock i skuggan mestansdels av tiden. Har inga direkt favoriter men har använt Mary Cohr samt Guinot denna resan som har funkat bra. Använder helst olja eller mousse då jag tycker det absorberas lättast av huden.

Ansikte: Alltid alltid alltid Spf 50 i hela ansiktet (använder även spf 30-50 hemma i Sverige i min dagcreme)De två sista dagarna går jag ner till Spf30 men behåller hatten på samt spf50 på näsa och läppar. Detta för att få en liten solkysst look men såklart undvika att bränna mig. Jag har en del problem med att hitta en solskyddsfaktor till ansiktet som ej flottar ner och ger mig finnar. Jag använder mig utav bland annat: Aco, PHFormula samt Zo Skin Health som även ger en lite lätt färg. Lite som en CC-cream skulle man kunna säga.

Hår: Hatt, scarfes samt inpackning med solskydd. Har ännu inte hittat den perfekta inpackningen, använder idag lite olika märken, men jakten pågår.

Givetvis bränner jag mig ändå, då jag alltid på något jäkla sätt lyckas med att missa någon fläck när jag smörjer in mig och bli plågsamt röd. Men det är ändå rätt lugnt med tanke på hur det hade varit om jag inte tog hand om huden som jag gör idag.

Bara för det brukar det slå tillbaka på mig genom att jag exempelvis somnar i solen som jag gjorde på Boracay förra året och fick sjuka brännskador på ryggen. Så är det alltid, här ska man vara duktig och ett föredöme och så SMACK – nehejnej, sitt ner i båten.

Men summan av kardemumman: jag är så mycket mer försiktig idag än för några år sedan. Man blir klokare med åldern ey?

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *