The Mira Moon Hong Kong

Ny resa, nytt hotell att prova. Det är lite så jag tänker när jag reser. Brukar alltid dela upp vistelsen så att man bor på 2-3 hotell per resa men då vi denna gången bara var borta i två nätter så bodde vi hela resan på Mira Moon som tillhör Design Hotels som precis har ingått i StarWood Hotels (kommer skriva lite mer om alla olika hotell-“familjer” och hur man kan tänka när man bokar för att maxa sin resa).

Vi bokade Mira Moon som är ett Boutique Hotell på våra Mariott-poäng som vi tjänade in via vår vistelse på Mariott Kauai Hawaii för två månader sedan. Förra gången vi var i Hong Kong bodde vi på The UpperHouse som ligger vid Admiralty samt Lanson Place som ligger vid Causeway Bay och båda hotellen var riktigt riktigt bra. Eller nåja, The Upperhouse är fortfarande en upplevelse jag aldrig kommer glömma och en av topp tre hotelvistelser i mitt liv. Sjukt bra hotell med service i världsklass. Men åter till Mira Moon, vad jag vill ha sagt med föregående hotellen var att vi testade att bo på två olika delar av stan vilket påverkade beslutet när vi bokade Mira Moon. Även om vi rör oss väldigt mycket i Central-distriktet runt SoHo och Sheung Wan så gillade vi att bo vid Causeway Bay som är ett livligt område med sjysst atmosfär och som även ligger väldigt lägligt på samma tunnelbanelinje som Central. Så därför var valet ganska enkelt när vi hittade Mira och dessutom kunde ta allt på våra poäng.

 

Hotellet var en blandning mellan fransk Burlesque och stram italiensk design med coola detaljer så som överdimensionerade lampor, färgstarka tavlor och sammetsröda soffor. Rummet vi fick (uppgradering) var stort med en suite badrum med stora ytor, stort badkar och överhuvudtaget väldigt fräsch. Men det bästa med rummet var helt klart utsikten. Vi hade utsikt ut över vattnet över till Kowloon-sidan från 35:e våningen. Så fantastiskt att vakna på morgonen, trycka på en knapp och sakta se hur staden vaknade till liv medan gardinerna sköts åt sidan.

Med vår uppgradering ingick även frukost som annars hade kostat 400 kr per person (vilket även uppgraderingen kostade), så därför var valet ganska enkelt när vi fick frågan om vi ville uppgradera oss från det rummet som ingick i poängen. Jag menar, nu fick vi frukost, större rum, utsikt och betydligt större badkar för 800 kr vilket jag helt klart tycker är värt. Även om man inte spenderar så mycket tid på rummet är det ändå något vi värdesätter och tycker gör resan lite bättre.

När det kommer till frukosten så var det en helt okej buffé med tillhörande a la carte meny där man kunde beställa 3 olika sorters varma rätter ifrån. Jag tog som ni ser här ovan Eggs Benedict med lax. Men ska jag vara helt ärlig så var frukosten inte värd pengarna. Max 250 kr hade jag gett för den då jag tyckte utbudet förutom menyn var väldigt klent.

Men för att summera så kan jag verkligen rekommendera hotellet och framförallt rekommendera Hong Kong. Men det kommer jag skriva mer om i ett annat inlägg, för då kommer en efterfrågad mini-guide upp, hej!

11

3 svar till “The Mira Moon Hong Kong”

  1. Hej Joanna, jag undrar när den här guiden som du tänkt skriva för Hong kong kommer? Du nämner det i flera inlägg och vi är många som väntar efter att få din guide till denna fantastiska stad.

    Håller tummarna att den publiceras snart,

    // en trogen läsare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *