MITT SAMARBETE MED KIA FORTSÄTTER

I samarbete med Kia Sweden

Jag har vuxit upp med approachen att ska man snacka bilar eller ha ett intresse för bilkörning, design eller olika typer av modeller så bör man vara rejält påläst. Kommentarer som att en bil är snygg och skön att köra långt har fått många höjda ögonbryn. Tyvärr har jag även upplevt att många tjejer har behövt överbevisa sin kunskap och intresse för att “bli accepterade”. Det känns många gånger som man ruffar till sig och tonar ner en del av sig själv för att platsa in bland grabbarna, och framförallt för att inte bli stämplad som: “en snygg tjej vid en bil”. Måste man vara på ett visst sätt för att gilla bilar och framförallt köra dem? Men framförallt, behöver man veta allt och vara skitgrym för att ha ett intresse? Kan det inte bara räcka med att helt enkelt gilla en bil för dess utseende?  Svar ja. Om vi ska få mer kvinnor att våga embracea sitt intresse och bejaka körglädjen men framförallt inte skämmas för att man inte kan allt så behöver man lyfta precis det här. Jag är oerhört stolt över mitt ambassadörskap med Kia för precis det här. Där jag inspirera till rolig bilkörning på mitt egna sätt.  Men om vi ska fokusera lite på helt nya Kia Sportage så har den fler kvalitéer än att bara vara en riktigt snygg Suv. Den kommer som hybrid samt plug-in hybrid och är enligt mig en perfekt hybrid mellan Sorento och EV6:an.

Vi fann många likheter mellan mig och Sportage när vi var nere och provkörde bilen i Mellbystrand. Journalisten som var med mig höjde lite på ögonbrynet när jag beskrev bilen som snygg, självsäker och kraftfull samtidigt som jag avslutade med ett “som jag.” Vi skrattade båda åt liknelsen och framförallt när jag bestämt sa “citera mig där, det ska med.” Bilen är kaxig men med en viss ödmjukhet. Och jag tycker det är en fin egenskap. Vare sig det är hästkrafter eller ett pulserande hjärta in därunder. Fun fact: Kia vill att så många som möjligt ska kunna ställa om till att köra på el. Idag är 82 % av de bilar Kia säljer i Sverige laddbara och har lägsta genomsnittliga CO2-utsläppen (35 gram/km) av de bästsäljande bilmärkena i Sverige. Målet är att sälja 100 % laddbara bilar 2024.

Nu gasar vi på ytterligare ett år!

foto: Simon Hamelius

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *