MOBILKVART, VAD ÄR DET?

Innan vi åkte till Italien var jag helt inställd på att gå helt offline. Hela mitt väsen längtade efter att bara stänga av. Vilket jag gjorde, på mitt sätt. Jag har skrivit lite på min storys om att vi har gemensamma mobilkvarter 1-2 gånger om dagen. Det är när vi ögnar igenom mailen, då många av våra boende/restaurangbokningar för smekmånaden ligger där samt jag har ett jobb som fortfarande pågår då jag är egen företagare. Mycket av mitt jobb pågår fortfarande bakom kulisserna, men där har jag löst det med min koordinator Fanny som svarar på det hon kan och ser till så att det rullar på. En investering som kan tyckas överdådig för en liten företagare som mig, men något som har varit oerhört värdefullt för mig.

Under våra mobilkvarter läser L tidningen, kollar sporten och ögnar igen mailen. Jag passar då på att posta ett inlägg eller ett par storys, inte för att jag känner att jag måste utan för att jag vill. För att jag kan se framemot att ge små glimtar av dagen och skriva mina texter. Sen stänger vi av på flygplansläge och återgår till att varandra, våra böcker och ett land som aldrig slutar att få oss att känna.

Min dator har jag lämnat hemma. Jag har med mig min anteckningsbok (som alltid ligger i väskan oavsett var jag befinner mig) där jag skriver små texter, som denna, men även små noveller och utkast till en dröm jag någongång ska göra verklighet av. Jag fotograferar med min Canon, är kreativ och leker runt. Men framförallt så scrollar jag inte. Det spenderas ingen onödig tid på telefonen. Flygplansläget är alltid på när jag sitter och skriver över texter till mina blogginlägg, vilket inte avleder mitt fokus.

För många är detta inte att gå helt offline. Men för mig, som vanligtvis jobbar online och genom min telefon/dator 12 h om dygnet är detta tillräckligt. Det är en perfekt setup och framförallt är det en märkbar skillnad från hur mina dagar brukar se ut, vilket mentalt känns. För jag väljer själv och äger min tid, som alltid, helt själv.

3 tips för dig som vill implementera detta även utanför semestern.

 1. Bestäm en tid där telefonen används gemensamt. Vi har haft vid frukost och under aperitivon.
 2. Ha klart för dig vad som ska göras på telefonen. Skriv en lista.
 3. Måste jag? “Jag ska bara..” Eliminera det överflödiga. Kill your darlings! Bankärenden? Go! Scrolla Tiktok eller IG. No go!

Slutligen handlar det om att göra det som får dig själv att må bra. Som med allt annat.

Och där var vår frukost över, vi tar med oss kaffet till havet och ägnar oss åt varandra igen. Harmoniskt och oerhört härligt.

Ha en fin dag,

78

4 svar till “MOBILKVART, VAD ÄR DET?”

 1. Harmoniskt. Härligt och klokt.
  Fortsätt njut av er resa och varandra.
  Även hemma. Att vara nygift är härligt !
  Kram

 2. Gillar att du fortfarande delar med sig, dina texter tar mig till Italien och kärleksförklaringarna får det att pirra i mig.
  Spännande koncept med mobilsajt och kanske mer realistiskt än helt offline många gånger. Tack för inspiration, det tar jag med mig till kommande semestrar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *