Morgonträning och överkroppscirkel.

Morgonträning hörrni! Låt oss prata lite om det. Jag skrev ju häromdagen på Instagram att jag egentligen är rätt lat. Jag älskar att ligga i soffan och trycka chips, tar gärna hissen med den något skämtsamma motiveringen “det är därför jag tränar som ett djur, för att slippa vardagsmotion” och på semestern är det jag som har med mig en resväska med böcker för maximal tid i solstolen. Har inga problem att ligga raklång i 8 timmar och läsa en bok.

Så därför är det lika fantastiskt varje morgon när jag kommer iväg till gymmet. Änglarna sjunger i kör och drar ett riff på harpan varje gång klockan ringer 05:45 och jag studsar upp ur sängen.

Inte riktigt va.

Enda som stämmer är att det är en damn bragd. För det är fan inte enkelt vilket många tror som följer mig. Jag kämpar lika mycket som alla andra och försöker alltid plocka fram känslan som uppstår under och efter ett morgonpass. Den känslan kapslar jag in och drar fram varenda gång det känns riktigt jäkla motigt på morgonen, eller kvällen för den delen, för det kan ibland vara minst lika jobbigt. Även om jag VET att det finns två saker som endast funkar när man har haft en stressig eller dålig dag på jobbet. Träning eller soffhäng med syltkakor. 9 fall av tio väljer jag träningen vilket gör så oerhört mycket. Vilket jag påminner mig själv när jag sitter på tunnelbanan och surar på väg hem från tex jobbet. Brukar muttra för mig själv att jag får muttra hur mycket jag vill bara jag river av en timmes träning först.

Sen brukar muttret försvinna ganska fort. Det här med att deala med sig själv är oerhört effektivt. Funkar för mig. Samma sak med mutor. Har fortfarande inte kommit på mig själv att det faktiskt är mig själv jag mutar. Går på det enkla tricket varje gång.

Så, hur var det nu? Ska jag dra passet för er?

A) 10 min valfri uppvärmning

B) 12 min AMRAP
100 repslag
20 TRX Rodd
20 Pushpress
20 Benlyft på bänk

C) 12 min AMRAP
10 chins
15 sidolyft axlar med hantlar
15 burpees/lådhopp med djup knäböj.
30 russian twist

D) 15 min powerwalk i backe på bandet. 

 


45 min senare var vi klara. Lätt som en plätt!

Lycka till och kom ihåg att det handlar inte hur hårt man tränar, det handlar om att träningen blir av. Många mår illa på morgonen och klarar helt enkelt inte av pulsträning. Skippa det då. Kör en promenad, simma eller gå på yoga. Vill du morgonträna så hitta DIN grej. Men för er som gillar denna typen av pass, kör så det ryker! Hej!

12

2 svar till “Morgonträning och överkroppscirkel.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *