, ,

Mot steg 3!

Om jag ser framemot att sova en timme extra imorgon, äta frukost med Louise, jobba ett par timmar med Friendcation och sedan ta ledigt resten av dagen? Svar ja. Och vet ni varför? Jo de ska jag berätta för er – jag blev godkänt på min praktiska träningsinstruktör-examen idag! Så nu är jag klar med steg 2 efter sex långa dagar i skolan och kommer om ca två veckor påbörja steg 3 som är en fördjupning som licensierad personlig tränare som sträcker sig över ca 20 dagar.

Jag fick mitt case igår och påbörjade min intervju och rörelseanalys av kund som låg i grund för upplägget som jag fortsatte med under kvällen för att idag presentera och gå igenom för Jari som är en av coacherna på skolan. Därefter väntade den steg två av den praktiska examinationen – själva träningen.

Om jag fick pussla runt lite med upplägget av sex månaders periodisering åt en bodybuilder som ville fokusera på hypertrofi i ben/hamstrings men samtidigt pga tidigare hockeykarriär hade dominans i quads, kort höftböjare och inåtroterade fötter pga frånskjutet? Där även det kortsiktiga målet var att få bättre kondition? Lägg sedan till en timmes övervakad träning där jag detaljerat skulle visa och coacha hela träningspasset från en vänlig vecka under grundträningsfasen. Där frågor som varför jag väljer upphöjda utfallsteg bakåt och huruvida adduktion i axelleden påverkas av bredd grepp i latsdrag. Om det fick mig att tänka till ett, två varv extra? Svar ja. Men vet ni vad? Jag fixade det.

Och den bästa feedbacken var helt klart att personen ifråga kommer testa att köra utifrån mitt upplägg. Det ska bli jäkligt spännande att följa.

Men nu är jag som sagt klar och gläder mig åt responsen jag fick av mitt coachande och hur upplägget var upplagt. Micke och Jari gjorde ett kanonjobb som lärare och jag har lärt mig oerhört mycket. Men framförallt så har jag insett att jag kan mer än vad jag tror. Det känns oerhört motiverande inför steg 3.

Men hörrni, nu är jag så jäkla trött. Jag ska ta en långpromenad och därefter ska jag bli serverad ett glas vin, äta vilt som har preppats under dagen och se serier resten av kvällen. Hej på er!

78

7 svar till “Mot steg 3!”

  1. Grattis! Är ju en skön boost att känna att man kan mer än man tror =) Bra kämpat! Gläds verkligen med dig, hoppas du känner att livet känns ganska bra, även om det givetvis är mycket på gång och tröttande samtidigt.

    Hoppas du får en fin dag och en fin skogspromenad, låter härligt! Här (en ganska bra bit från Sthlm iofs) är det fint väder och sol idag! Perfekt ju =)

    Du är en stor inspiration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *