,

Några av mina drömlopp världen över.

Det är ingen hemlighet att jag älskar att resa och gör det en hel del. Det är heller ingen hemlighet att jag spenderar väldigt mycket tid med att läsa om nya spännande destinationer, skriva upp drömresemål på listan som i stadig takt betas av och drömma mig bort till platser i världen som jag aldrig ens trodde skulle intressera mig. Som tex att resa iväg och tävla. Mitt intresse för det bara ökar och jag hittar dagligen nya destinationer dit jag skulle vilja åka för exempelvis träna eller tävla. Därför tänkte jag dela med mig av några av dessa platser som finns på min lista, mina drömlopp som jag skulle vilja göra någon gång under de kommande två åren.

Two Oceans Ultra Marathon (Sydafrika)
Kallas för ett av världens vackraste lopp och det kan jag faktiskt tänka mig. Jag var i Sydafrika för 2.5 år sedan och det var helt fantastiskt. Jag blev helt förälskad i det landet och när jag första gången fick höra talas om Two Oceans tänkte jag genast “det vore en dröm, men inget jag kommer klara av” då 56 km var för mig helt otänkbart. Denna inställningen ändrades lite efter jag hade sprungit EcoTrail förra året som är 45 km. Det är inte omöjligt trots alls.

Rock n Roll Half Marathon Las Vegas
Hur coolt att springa på The Strip mitt i natten som dessutom är avstängd för detta lopp? Har sett lite bilder från loppet och det verkar vara en riktig rolig folkfest där mörkret lyses upp av massor av belysning och fyrverkerier. Det tilltalar mig att springa mitt i natten, speciellt efter loppet i Thailand.

IRONMAN 70.3 Campeche Mexico
Flack cykling, målgång under kvällen då starten går på eftermiddagen och snabb löpning så chansen för en bra löptid är stor. Nämnde jag att det är i Mexico? Ariba!

Laponia Triathlon (bild)
Ända sen jag läste om Laponia Triathlon där man kör en fulldistans (3.8 km simning, 180 km cykel & 42 km löpning) under midnattssolen för två sedan så har det varit en dröm att en dag få genomföra det. Det fick mig att börja gräva och jag fann Sofies racereport från 2017 vilket sådde ett frö. Hur magiskt lopp? Jag blir helt tagen av bilderna från loppet.


Kangaroo “ki” Island Marathon
Ja men ni hör ju själva. Vem vill inte springa bland kängurus? Alltså den här ön verkar vara en dold liten pärla, det är Australiens tredje största ö ser ut som paradiset. Jag har dessutom aldrig varit i Australien, så det måste hända. Och då kan man lika gärna passa på att ta en avstickare hit och springa en tur också.

Brooklyn Half Marathon
Egentligen vill jag skriva NYC marathon här, men jag skulle vilja göra Brooklyn först.  För jag älskar Brooklyn och jag skulle vilja bo där ett halvår. Det är lite som med mina frikort, de är många. Samma sak gäller städerna jag vill bosätta mig i framtiden.

ÖTILLÖ Engadindalen Swimrun
Loppet är brutalt med 46 km löpning och 6 km simning, vilket inte är så avskräckande om det inte vore för att vattnet är iskallt och loppet utförs på 1800m höjd. Men av de racereports jag har läst samt hört av personer som har startat så är det värt det då naturen och vyerna ska vara helt fantastiska. Hittills har det ju gått bra att genomföra lopp som skrämmer skiten ur mig. Why the hell not liksom?

Sådärja! Det var en liten del av en lång lista, när drar vi?

0

0 svar till “Några av mina drömlopp världen över.”

 1. Finns så sjukt många härliga ställen som man kan få uppleva genom lopp!!
  Min mamma bodde i USA några år och har varit där en hel del efter det oxå, men när hon sprang NY marathon så sa hon att det var något helt annat. Man fick en annan bild av stan 🙂

  Min gudmor genomförde en multisport-tävling i Sydafrika för 2 månader swdan, hon sa att det var helt fantastiskt! (Försöker här få dig att bli mer pepp på ultran i Sydafrika) 🙂

 2. Vilket sammanträffande! Fick precis mail om olika platser för 70.3 och kollade passande datum. Marbella låg slutet av april och nära valborg till en långhelg. Tänkte gå in här och läsa din race rapport därifrån när du hade listat så många olika ställen! Hur var marbella i jmf med Jönköping? Kuperad cykling/löpning? Höga vågor?

  • Läs racerapporten först. Tror mycket av det du undrar över står där. Hojta sen när du har läst den 🙂 kram!

 3. Googla marathon du Medoc! Bara fransmän som kan komma på att springa maraton och dricka vin samtidigt. Dit ska jag en dag!

  • Har läst om det. Vettefan om jag vill springa och vara på pickalurven samtidigt hehe 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *