När man får hybris och tänker “äh, vi lägger på en övning till, hur jobbigt kan det vara?”

Igår körde jag som jag skrev i tidigare inlägg med Sarah på Vici. Vi bestämde under dagen vad vi skulle köra. Sarah valde ut övningar till Varv 1 och jag pusslade ihop varv 2 och 3. Eller a,b,c som det egentligen ska stå.

Första cirkeln körde vi i ett rätt lugnt tempo. Flåset byggdes upp av WB:sen och det kändes rejält i axlar och triceps när 5:e varvet påbörjades. Alla övningar gjordes 15 gånger per varv och vi körde marklyften med 2 stycken 20kg kettlebells.

Cirkel nr 2 bestod av 4 varv. Första varvet jobbade en person på rodden i 3 minuter medan den andra personen körde 20 st utfall (10 på varje ben) med stång och därefter direkt breda goblet squats med kettlebell. När 3 minuter hade gått så bytte man plats och körde igång direkt. Total tid på rodden per person blev 6 minuter och 6 minuter av benträning.

Sista cirkeln var svettig. Flåset hade byggts upp under sista minuterna på föregående övningar. Jag fokuserade på att göra mina boxsteps balanserat och trycka ifrån med rumpan samt stå kvar med ett ben när jag kom upp på boxen. Situpsen körde vi med 6 kg boll med raka armar över huvudet. Även här gällde 15 reps per övning i 5 varv.


Sen var vi klara och min tanke om att avsluta med 2500m rodd kasserade jag. Kroppen hade svarat starkt och bra så jag lät det vara så. Avslutade istället med 20 st höftlyft med viktplatta för min baksida. Guld för löpsteget!

Idag är kroppen mör. Och ikväll ska jag cykla 4 mil på det. Det blir en bra återhämtningstur. För gårdagen känns mer än jag trodde i arslet och ryggen. Bränner och svider sådär mysigt. Välkomnar träningsvärken med glädje, speciellt då jag inte fick någon alls efter söndags. Är väl innerst inne en sadist som vill att det ska kännas att man har gjort något. Muehhehe. Undra hur Sarah mår? Ska messa henne och fråga. Hej!

 

6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *