Newsflash – mörkret kommer varje år

Skor (finns här!), tights (finns här!), topp (finns här!)

Så börjar det bli höst och mörkret kommer allt närmre. Några av er har skrivit till mig och berättat att er motivation helt försvinner i mörkret. Jag fattar. Man vaknar, så är det mörkt, går till jobbet i ett jävla mörker, sen kommer man hem och visst fan är det mörkt då med. Mitt i allt detta så ska man motivera sig själv till rörelse, fast att kroppen är inställd på någon form av björnide.

Men såhär är det, vintern är ingen nyhet. Den kommer varje år. Så antingen deppar man ihop i år igen eller så gör man upp en plan. Sänk kraven, lägg in fler pass med vänner eller varför inte en belöning när helvetesmånaderna är över. Gå direkt till träningen efter jobbet istället för att mellanlanda hemma, stig upp när klockan ringer och lägg av med att snooza. Kommer fan inget vettigt från att snooza. Håll det till helgerna istället.

Men lägg bara inte av. Pausa en dag eller två, men lägg bara inte av. Det är inte värt det. Personligen gillar jag höst/vintern när det kommer till träning. Löpning ute när det är sådär krispigt kallt är ren och skär magi. Samma sak gäller de dagar då regnet öser ner och det är riktigt jävligt, då är det nästan en befrielse att gömma sig nere i ett varmt gym. Vad ska man annars göra? Vara ute? HA. Nej, välkomna den här tiden. Ge dig själv och din kropp det här OCH Ben & Jerrys i soffan. Man kan faktiskt göra båda.

Okej? Har vi en plan? Bra.

43

5 svar till “Newsflash – mörkret kommer varje år”

  1. Om man har möjlighet, pausa en timme vid lunch när det är ljust och ta en 30 min promenad några ggr i veckan när det är som mörkast. Vanligt tempo bara, m sköna skor. Ät sen en snabbare lunch. Och typ överdosera vitamin D. Vi har typ alla brist på vintern…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *