“..och byter ut sitt energitömmande jädra gnäll/längtan/ missnöje till en handling.”

Är det någonting i livet jag värdesätter så är det när man agerar. Att man försöker förändra sin situation och tänker “varför inte” istället för “det går inte” och byter ut sitt energitömmande jädra gnäll/längtan/ missnöje till en handling. Byta jobb. Säga nej till en familjemedlem som beter sig illa. Klippa håret. Ta 2 löpsteg istället för inget alls. Gå på den där dejten istället för att sitta hemma. Eller som en av mina närmsta vänner som drömde om att flytta ut till en ö men som vi alla vet så kostar det x antal orimliga miljoner med fyra väggar och tak med någon form av sjövy så hon gjorde vad hon kunde. Hon drog i trådar. Chansade. Och hittade en liten stuga att hyra i 4 veckor. Jobba gör man ändå digitalt och allt annat går att lösa.


Vi är så satans priviligierade och vi vill hela tiden ha mer. Vilket är rätt komiskt egentligen, för vad många av oss egentligen vill ha mer av är frihet, nakna fötter mot gräset och en kalender som ger oss en chans att få vara det många av oss tappade bort i jakten på mer. Spontana. Levande. Och jag vill inte vakna upp om 20 år och inse att jag ville ha mer av det som sakta men säkert togs ifrån mig när jag gasade för mer av det jag egentligen inte ville ha. Och det känns tryggt att luta sig mot när pressen på att tjäna, se ut, bo, leva försöker lura bort en från vad som egentligen är viktigt.

Så jag packade min lilla väska i onsdags och drog ut direkt efter min egna träning och mina coachpass inne på Hart54. Sedan la jag ifrån mig telefonen och ägnade 24 h åt bad, läsa böcker, prata om livet samtidigt som vi drack ett glas rött framför brasan. På morgonen drack vi morgonkaffe i solen och sen sprang vi längs slingriga stigar tills vi hade passerat 12 km och tyckte att – ja nu får det räcka.

Jag åkte därifrån lite lättare i själen och framförallt med en glödande tacksamhet över att jag har en vän som Viktoria och ett liv som faktiskt tillåter denna typen av frihet.

För helvete. Ursäkta mitt språk. Men helvete vad vi gnäller egentligen. Lyft blicken och dig omkring – världen brinner och vi jagar upp oss för icke problem. Det är som jag sa till en tjejkompis häromdagen när hennes kollegor inte slutade ringa på hennes lediga dag. Något som händer gång på gång.

“Stäng av telefonen.”

“Men..”

“Stäng av telefonen. Vad ska hända. Att du får sparken för du vill vara ledig på din lediga dag och inte respekteras för det? Gör det inte till ett problem från din sida. Ta upp det, belysa det och kräv förändring. Du har rätt till det. “

Och så är det med det mesta i livet. Du har rätt till att förändra om något skaver.

93

6 svar till ““..och byter ut sitt energitömmande jädra gnäll/längtan/ missnöje till en handling.””

  1. “Du har rätt till att förändra om något skaver.” Tack för påminnelsen, så jädra viktigt att komma ihåg! Och inte bara rätten till förändring, utan också reflektionen innan. Ha en magisk helg, tack för en härlig blogg!

  2. Du är grym, tack för den inspiration du ger i alla väder.
    Ibland, när jag har en dålig dag eller dagar, har jag svårt att läsa din blogg då den är lite för på och jag vill ömka mig själv. Men jag inser ju att det beror på att dina ord träffar rätt och att det är tough love.
    Tack för det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *