OJ VAD FIN DU HADE VARIT MED LITE STÖRRE BRÖST

Jag tänker på S, en tjej från min skoltid som några år efter vår student, gjorde brösten bara för hennes dåvarande kille hade sagt åt henne att tjejer med stora bröst är sexiga.

Jag tänker på en bekants dotter som redan när hon var 12 år fick höra av pojkar i skolan men framförallt äldre killar att hon hade en väldigt fin och bra kropp med så mycket former.

Jag tänker på tjejen i kön på Sturecompagniet en kväll för några år sedan som svor över sina vackra bröst. För små, för fula. Ingen tittar åt mitt håll viskade hon med förtvivlan in sin röst.

Jag tänker på alla de gånger jag har fått höra att jag är en 8:a men hade lätt varit en 10:a om jag hade större bröst. Jag tänker på alla de gånger jag har fått höra att tjejer som tränar har snygga kroppar, men synd att inte brösten hänger med. Jag tänker på alla de gånger jag har fått höra att det saknas något. Alla de gånger jag har fått kommentarer som dessa. Att jag hade varit… Att jag är…men. Alltid ett men. Alltid ett om.

Jag tänker att det är tur, tack vare mig och ingen annan, att jag kan hantera dessa kommentarer. Att jag älskar min kropp, mina bröst, mig själv. Att jag vet att mitt värde inte sitter i mina kroppsdelar. Att jag är allt och lite till.

Jag är tänker att det för Klasse så är det sanning och en “frihet att tycka”. För Klasse är det vardag att inte kunna filtrera det han tänker. Klasse förstår inte att hans kommentar är både ohyfsad och respektlös. Han förstår inte att det säger mer om honom som man och individ än om mig. Han förstår inte och tänker inte längre än till sig själv och sina behov.

Jag tänker att det är tur att den kommentaren landade hos mig idag och inte någon annan. För jag vet vad Klasse är för man och kan ta det. Men för alla de tjejer som ännu inte är där så vill jag bara säga att aldrig låta män som Klasse ta sig rätten att definiera dig. Att aldrig låta män som Klasse ta plats i ditt inre.

Klasse har otur när han tänker, det har inte du. Du behöver inte hans tankar och ord.

Jag tänker att ingen av oss behöver det.

100

4 svar till “OJ VAD FIN DU HADE VARIT MED LITE STÖRRE BRÖST”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *