,

Om motgångar, gråta i duschen och hitta sitt flow

I samarbete med Microsoft

Igår berättade jag för er om Kallt Ljus och mitt nya “ben” inom mitt yrke. Det är oerhört spännande att starta upp någonting helt nytt från grunden och jag är väldigt stolt att jag överhuvudtaget har vågat. För jag ska vara helt ärlig med er. Det har varit jobbigt på många sätt. Från att signa sin första kund i en helt tom lokal som behöver renoveras från grunden, att få reda på mitt under renovering att alla rör behöver bytas ut, bolagsregistrering till inställda möten mitt under en ny våg av Covid-19.  Mitt i allt detta har jag sålt min lägenhet och tappat uppdrag på grund av osäker framtid på grund av den situationen världen befinner sig i. Jag har suttit i möten samtidigt som jag har letat magasinering för mina möbler och haft flikar uppe på hemnet där jakten efter ett nytt, större boende har pågått. Vi har spenderat dagar och sena kvällar i studion och på nätterna har jag suttit och jobbat ikapp allt annat på min agenda. Min Microsoft surface book 3  har varit med mig i princip överallt, visat färgprover inne på målarbutiken och sökt efter”hur man använder en slagborr” på nätet. 
Jag vaknar mitt i natten och undrar vad i helvete jag håller på med. Ställer mig frågan varför jag är en människa som alltid vill ha mer. Häromdagaen blev jag förbannad på mig själv för vad jag har påbörjat och grät i duschen på gymmet för att jag är så trött. Så förbannad över att vissa delar har varit svårare och betydligt jobbigare än vad jag trodde.

Vet jag ens vad jag sysslar med?

Ska jag vara helt ärlig så finns det dagar då jag tvivlar på min potential, på det jag gör. Tänk så går det inte. Tänk så flyger det inte? Har jag tagit mig vatten över huvudet? Det tar energi att pendla mellan att tro stenhårt på sig själv och få hjärtklappning varje gång man ser ett mail från sin bankman.

Det enda sättet att ta reda på detta är att göra det.  Att våga. Att gå upp på morgonen, titta sig själv i spegeln och nicka mot den skräckslagna personen som stirrar tillbaka på en. Jag kan välja att tugga på, låtsas som allt är bra och dela med mig av alla tankar kring detta vid ett senare skede. När allt är under kontroll. Eller så så gör jag det nu, när jag befinner mig mitt i stormens öga och väljer att starta upp ett bolag mitt under en pandemi.

Under alla dessa stunder, med som motgångar har min Surface varit. Alltid med mig under armen, i väskan, uppslagen på bordet eller golvet medan jag målar möbler.

Jag älskar friheten och möjligheterna jag ger mig själv tillsammans med Microsoft.

Det är skitläskigt men det kommer gå bra, det är jag helt övertygad om. Och sen vad bra exakt är – det återstår att se. Men som Microsoft själva säger: “Do what you love, create your own future. surface your own flow.”.

Och det är precis det jag gör. 

Tack för alla hejjarrop. ♡

För er som vill veta mer om Microsoft Surface Book 3 så klickar ni här.

81

6 svar till “Om motgångar, gråta i duschen och hitta sitt flow”

  1. Heja heja heja dig!! Sån jäkla inspiration och älskar att du delar med dig av det här i, som du säger, ”stormens öga”. Du får mig att VILJA våga och förhoppningsvis snart också ta klivet och våga!

  2. Alltså Joanna du är så otroligt grym på att förmedla dina känslor och tankar. Dina samarbeten är riktigt snyggt gjorda och känns genuina på ett sätt i alla fall inte jag ser hos många andra. Tack för att du vågar visa både framgång och baksidan av framgången som är stenhårt jobb. Du har en väldigt fin balansgång mellan att vara personlig men inte privat. Tack för att du inspirerar!

    • Hej Cecilia!

      Blir på riktigt väldigt glad över att läsa att mina samarbeten uppskattas. Det betyder oerhört mycket för mig då jag lägger ner mycket tid på dem. Så tack. 🙂

      Och den där balansgången – den är viktig. Och den kommer jag fortsätta med. 🙂 Stort tack ännu en gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *