Önskerubrik: Saker som gör min dag/vecka bättre

Jag gillar struktur. Det kanske inte märks alltid då jag kan verka som en person med många bollar i luften och väldigt mycket ”gasen i botten”. Men jag mår bra att ett planerat kaos. Jag trivs med att ha en planerad kalender och jag går verkligen igång på när saker och ting klaffar. Som ett tetris-bygge där alla klossar passar perfekt.

Ett exempel: Jag hade ett frukostmöte på söder förra veckan och kunde lägga mitt lunchmöte två kvarter därifrån vilket resulterade i att jag kunde cykla till Maria torget i lugn och ro vid åtta, ha mötet och därefter sitta kvar och jobba effektivt i 3 timmar innan jag klar för dagen kunde stänga av datorn och promenera ett par hundra meter för nästa möte. Därefter cyklade jag bron hem, tog min träningsväska som stod preppad vid dörren och tränade. Var hemma igen vid halv fyra och kunde spendera resten av dagen hemma. Det är gör min dag. Att slippa onödiga tidstjuvar.

En annan grej som jag har märkt som gör min vecka bättre är när jag får starta måndagen med att ha en sovmorgon till sju, dricka kaffe i sängen och spendera förmiddagen hemma för att sedan dra igång dagen vid tolv. Det gör väldigt mycket för mitt välmående och är något jag kommer fortsätta med.

Jag försöker alltid ha minst en middag inplanerad med vänner under en vecka. Det berikar mitt liv och jag får så oerhört mycket energi av dessa kvällar. Sen har jag alltid någon frukost eller lunchdejt.

Förutom det så är det ju såklart träningen som gör mina dagar väldigt behagliga. Visst mår jag som bäst av rörelse och men de dagar jag har vilodag njuter jag även till max för då behövs vilan och jag har sett framemot den ett tag. Det är en del av träningen och jag får aldrig någon ångest när jag inte tränar. Livet är för kort för ångest. Det är inte min grej.

Det krävs inte mycket för att dagen eller veckan ska vara bra. Jag försöker göra medvetna val med vilka jag träffar, vad jag stoppar i mig och hur jag strukturerar dagarna. Sen det viktigaste av allt: egentid. Jag planerar alltid, jag upprepar, alltid in egentid. Det finns inget bättre än att spendera ett par timmar eller rentav en dag helt själv. Inget snack, knappt någon musik. Bara helt själv med min egna agenda.
24

1 kommentar

  1. Nej, det krävs verkligen inte mycket! Mina bästa dagar är att komma upp i tid, ta en powerwalk, jobba lite, träna vid lunch, jobba vidare och sedan ha en stor del av eftermiddagen och kvällen till att träffa vänner, sambon och gärna lite mountainbike, kitesurf eller sticka iväg med vanen.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *