, ,

PÅ SCEN: ALLT FÖR HÄLSAN

Kan man öva upp sin självsäkerhet? Är ens självkänsla något som går att öka med tid? Hur lär man sig?

Hur gör barn och vad säger vi åt dem när de ramlar? “Upp igen!” tills de slutar ramlar och lär sig något nytt. Vi hyllar och uppmuntrar det, så varför har vi så svårt att leva som vi lär? Att förändra och ge sig ann något nytt I livet är precis som att lära sig gå. Du kommer inte fixa det direkt. Så. Ramla. Upp igen. Repetera. En dag kommer du fortsätta gå förbi där du alltid ramlar. För det är så vi blir bättre. Och det gäller alltifrån löpning till att tala inför folk. Den enda som bryr sig om hur pass bra du är, den enda som mäter, är du själv. Vill du mäta allt du har gjort eller allt du saknar? Det är upp till dig. Var jobbig, mot dig själv och andra. Ifrågasätt. Varför?

Spenderade eftermiddagen på Allt för Hälsan där jag bland annat pratade om just detta. Om att backa och våga vara novis, att sträcka ut handen men också sluta vara så ängslig i sin omättliga strävan efter att prestera på topp i allt och alltid. Kan man leva sitt liv utan att mäta allt, vare sig det handlar om löpning, jobb eller relationer?

Direkt efter var det dags för boksignering och kort därpå hade jag en liveintervju med Kvix där vi pratade om vad hälsa betyder och hur vi kan jobba med hållbar hälsa som underlättar vardagen framåt.

Det är en ynnest att få stå på scen och dela med sig av en bit av sig själv och sina tankar. Det är en av de roligaste delarna av mitt jobb och jag är så oerhört tacksam över att få chansen att göra det.

Att dessutom få chansen att prata med er, signera min bok och träffa människor som berättar att jag inspirerar dem är stort. Den lilla Joanna som viskade livets önskningar i sin ponnys öra när hon var 10 år och fylld av drömmar är stolt. Tänk vad mycket man kan åstadkomma om man bara tillåter sig att ramla och resa sig igen. Så tack för att ni hänger med härinne och ropar “upp igen!”. Och jag hoppas och tror att 2023 kommer innehålla fler föreläsningar.

Stort tack för idag!

23

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *