,

Packa inför IRONMAN.

(Tävlingsdagen 06:30 – trött, exalterad, nervös och glad och väldigt redo.)

Jag har lovat att dela med mig av min packlista inför ett triathlon och har nu efter x antal försök att skriva klart inlägget är det äntligen färdigställt. Detta är en lista utifrån mina erfarenheter och min “nivå”. Listan skiljer sig såklart åt från person till person, men basen ser nog rätt lika ut för alla atleter. Har även lagt till en med förslag var ni kan hitta några av prylarna – varsågoda!

I cykelväskan från Evoc som jag hyr veckovis av Specialized:
Cykel (jobbigt om man glömmer den)
Svart eltejp för att exempelvis klistra fast gels på ramen, laga något tillfället eller klistra fast lösa ting i väskan (eller bara tejpa igen munnen på störiga människor)
2 slangar (lämnar dock alltid in min cykel på meck på plats)
Mecklåda: Insexnycklar, slang, däckavtagare, olja & trasa
Liten pump som sitter på cykel
2 par stora vattenflaskor för sportdryck som sitter på cykel
Buntband (finns alltid tillsammans med eltejpen)
Slit och släng handduk för att torka av olja, stötta upp cykel samt lägga ut på golvet när man monterar ihop cykeln


I separat väska: 

Cykelskor
Hjälm
Cykelstrumpor
2 sportbh:ar (en för tävlingsdagen och en för övrig träning inför loppet)
Löptights/shorts
Löptröja
Löpbälte
Vadsleeves (kompression)
Benvärmare
Armvärmare
Cykellinne
Cykeltisha
Cykeltröja
Cykelväst (beroende på vilken land och temperatur
Cykeljacka (beroende på vilket land och temperatur)
Liten handuk som tas med på tävlingsdagen
Trisuit (Har både en hel och delad med mig)
Våtdräkt
Simglasögon (gör inte mitt misstag och ta med fel)
Antifog spray
Baddräkt
Vaseline (smörjer in mig innan jag drar på mig våtdräkten för att lättare få av den vid T1)
Öronproppar (har hittills aldrig använt dem, men man vet aldrig, bra att ha om inte eltejpen funkar)
Badmössa (har alltid med mig 1 som jag simmar i dagarna innan och sen får man en vid registrering som bärs på tävling.)
Chipband (fås vid registrering men bra att ha ett extra med sig)
FlipFlops/Tofflor (att ha på sig på tävlingsmorgonen fram till start, sedan stoppar man dem i sin vita påse)
Förslutningsbara plastpåsar (för att lägga i våtdräkten, mat eller annat som behövs förslutas.
Race Belt
Säkerhetsnålar (det behövs alltid extra)
Löparskor
Strumpor till löpning
Keps till löpningen
Sportglasögon för både löpning och cykling
Klocka som mäter puls, tid och distans + pulsband
Resorb
Rödbetsjuice
Gels
Salt
Choklad
Sportdryck
Isotabletter
Ipren
Compeed
Solkräm
Liniment
Mjukt träningsset för tävlingsdagen som lätt går att dra av

After race-Bag/tas med på morgonen på tävlingsdagen (Vit)
Simglasögon
Anti fog spray
Simmössa
Energi
Chip (jag sätter på mitt chip på foten kvällen innan så jag inte glömmer det)
Våtdräkt
Strumpor
Vaseline
Vattenflaska/sportdryck
Banan
Trisuit, överdragskläder, & flipflop tas på direkt när jag stiger upp.

Bike-Bag (Blå)
Cykelskor (kom ihåg att spänna upp dem)
Strumpor
Hjälm
Energi (stoppar halva ransonen i cykeltröjan och resterande sätts fast på cykeln samma morgon)
Cykeltröja, arm/ben-värmare (om det regnar eller är kallt efter simmet)
Handduk
Solglasögon
Race-belt (på vissa tävlingar måste race-belt med bibnr sitta på redan vid cyklingen)

Run-Bag (Röd)
Löparskor
Keps
Race-belt (beror på tävling, kolla alltid den informationen i athlet guide eller på briefingen)
Energi
Choklad (en liten tradition jag har)

Jag hoppas ni fick lite klarhet i hur en packning kan se ut. Kom ihåg att ni kan i princip fixa allt på tävlingsområdet om ni glömmer någon del. Det löser sig, det gör det alltid. ta det bara lugnt och stressa inte upp er.

Just fan, glömde minichampagnen. Viktigaste av allt! Hej!

2

0 svar till “Packa inför IRONMAN.”

 1. Tack Joanna! Jag ska i år köra min första Ironman Jönköping 70.3 och har funderat på hur man ska packa. Är van att tävla inom landsväg- och mtb cykling, men har aldrig tävlat inom triathlon så det här var väldigt bra att veta 🙂
  //Alex

  • Hej Alexander!

   Varsegod, hoppas det hjälpte lite. 🙂

   Men coolt med landsväg och MTB. Jag ska köra ett landsvägslopp om 4 veckor – några tips? 🙂

   • Vad kul! Bästa “tipset” är att inte bränna ut sig för tidigt i loppet (som med all uthållighetssport), utan håll igen lite först för att sedan kunna trycka på fram mot sista tredjedelen av loppet 🙂

 2. Tack! Kör min första IM 70.3 på söndag och är toknervös och googlar alla tips nu, kommer antagligen anlända till Jönköping med störst packning och ändå missat hälften ?

  • Bara lugn, du kan köpa allt på plats och det viktigaste är ändå dina löpskor, våtdräkt och cykel. 🙂

 3. Tack för listan. Har gjort några triathlon så man borde va van , men brukar ju alltid glömma nåt ändå. Första IM 70.3 på söndag och jag är inte van vid dessa olika påsar. Men det ordnar sig nog 🙂

  • hey! Det kommer gå asbra, lägg ut allt på golvet, upprepa allt högt för dig själv (som en crazy person) och packa sedan ner allt. Gå igenom allt en sista gång och skulle du fattas något kan du alltid lägga till det samma morgon innan start. 🙂 Kör du Jönköping? Ses där!

   • Jag ska följa ditt tips. Har gjort gjort Tjörn ett par gånger och lärt mig av några misstag, så lite koll har jag. Men ändå gör jag nya misstag med utrustning och annat, så det är kanonbra med din lista.
    Ja Jönköping. Ses där 🙂 Det ska nog gå bra. Bara man klarat simmet och fixat den där jäkla backen så känner jag mig rätt trygg 🙂

 4. Hej!! Jag har anmält mig till en Iron Man i år, gjorde det pga. blev så inspirerad av dig i augusti att jag direkt anmälde mig trots minimal erfarenhet av cykel och simning (har sprungit 5 maraton, så det har jag lite koll på). Har lärt mig crawla halvdugligt och cyklar på som bara den. Men känner att det är mycket tekniskt som kan stjälpa mig?? Hur lärde du dig allt det här med att byta däck på cykeln? Hur vet man hur mycket energi man måste äta under loppet, hur mycket tränar du på att äta under träningspass? Finns det någon basic kurs man kan ta innan för att få koll på allt? Känner mig lite allmänt förvirrad och vet liksom inte var jag ska vända mig (förutom Google). Du kanske har jättebra tips på bloggen (förutom denna lista, superbra lista!!) så får söka isådanafall. Men ibland känns det som att jag tagit mig vatten över huvudet:-))))

  • Hej!

   Jag rek dig att läsa igenom alla mina inlägg om just alla dessa frågor du har (jag har skrivit massor om just detta) och återkom sedan med de frågor du har kvar. 🙂

   Allt finns under kategorin Ironman och triathlon! Stor kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *