Packning inför 2 veckors triathlonträningsresa

Hej från Arlanda!
Jag älskar att resa men jag hatar verkligen att packa. Visst är jag organiserad och visst får jag med allt, men fan vilken stress jag får av det. Speciellt inför resor där det är så mycket olika grejer som ska med. Ni är en del som känner samma (tack för stödet häromdagen på insta-stories) och många av er ska resa iväg på en sån här resa för första gången under våren. Så därför tänkte jag dela med mig av min packningslista, hoppas den hjälper lite.

Temperaturen nere i Egypten ligger på runt 23 grader sol på dagarna men blir snabbt kyligt på kvällarna då det är ett ökenlandskap. Man får räkna med runt 14-15 grader.

Jag reser i skinnjacka, en tjock stickad tröja i ull, den är perfekt för kyliga kvällar och även rätt tung så jag spar lite vikt genom att ha den på mig under resan och ett par leopard-tights som är snygga att ha till vardags med ett par sneakers.

Gällande cykelväskan så hyr jag cykelväska (tror jag har hyrt exakt samma nu 4 ggr) av Specialized som har sin butik i Hammarby Sjöstad. De har varit så sjyssta mot mig och låtit mig hyra den när har behövt utan något tjaffs under 2 års tid nu. Jag betalar ett par hundralappar i veckan och hämtar upp den i butiken dagen innan avresa. I början packade grabbarna ner min cykel åt mig också men nu när jag har koll på hur man packar, meckar ihop och hanterar cykeln så gör jag detta själv. Det går fort att montera ner den då jag endast behöver skruva av styret och hänga det på sidan samt skruva av sadeln och montera den längs ramen. Alla måtten har jag nerskrivna och jag dubbelsäkrar alltid med att tejpa var sadeln har suttit för att få exakt höjd. Skruvar och andra delar packar jag ihop i små påsar som jag lägger i min meckväska.

Bagage 1 (stor resväska)
2 st kaftaner/tunikor.
3 st luftiga långklänningar som kan användas både under dagen, vid poolen och under en middag.
1 par jeansshorts.
1 längre finkjol.
1 st mjukis-kit från Reebok.
2 par tunna silkeslinnen med smala band.
3 par t-shirts med olika tryck.
1 st hoodie för kalla kvällar.
1 st tjock stickad tröja i ull (reser i och kommer användas för kyliga kvällar)
1 st tunn långarmad tröja.
1 st vardagstights i leopard.
1 st jeans.
1 pyjamas.
Underkläder, strumpor, mjuka bh:ar i spets, 2 bikinis, 2 baddräkter samt 3 st träningsbaddräkter.
5 par träningstights.
3 par löpshorts.
5 st träningslinnen.
3 st tränings t-shirts.
7 st tränings bh:ar.
5 cykelset (överdel & underdel).
1 st tunn träningströja som andas.
1 tunn löpjacka.
1 st vadderad tygpåse med mini-förpackningar för mina smycken.
1 mindre neccesär med smink (kan skriva ett eget inlägg om mitt innehåll i necessärerna om ni vill, hojta isåfall)
1 neccesär med hudvård, hårvård och kroppsvård/solkräm.
1 st magic style brush.
5 st böcker.
1 st löpskor.

Bagage nr 2 Specialbagage/cykelväska
1 st cykel
1 st verktygspåse med 3 st extra slangar och delar till cykeln, pump, verktyg, olja, trasor för att torka av cykeln, tejp, skumgummi och buntband.
1 st hjälm.
1 st cykelskor med extra pedalklossar.
1 st löpskor (anledningen till att jag delar upp löpskorna är för att om något bagage försvinner så har jag i alla fall ett par skor)
1 st vadderad träningsjacka..
1 par sim-paddlar.
1 kit med tights, linne och trosor (om bagage nr ett försvinner).
1 stor flaska med silverschampo.
1 st first aid kit.
1 st förpackning resorb.
5 portionspåsar sportdryck.
2 st kepsar.

Handbagage
1 st dator
1 st miniväska med alla laddare till kameror, datorer, pulsklockar, cykel-dator, mobil etc.)
1 st kamera
1 st GoPro
1 necessär med nagelfil, ansiktsmist, hårnålar, tofs, ansiktsolja, läppglans & brynpenna.
3 st cykel/löp solglasögon.
2 st vanliga solglasögon.
2 st simglasögon.
3 st simmössor.
1 par sim-paddlar.
1 mapp med pass & andra dokument.
2 påsar smash.
1 påse tuggummi.
2 påsar nötter.
1 vatten.
2 st hörlurar (ett par för träning & par vanliga)
2 st böcker (ja jag läser mycket).

Jag har alltid med mig en liten påse tvättmedel om ifall att hotellet inte har tvätt-service (nu har Aqua Vista det men alltid bra att ha med sig).

För vissa kanske detta är väldigt mycket kläder, men jag försöker alltid packa så mycket jag kan och vikten tillåter för jag hatar att känna mig begränsad. Nu hade jag dessutom 5 kg till godo vilket var en smula chockerande. Min stora väska gick på 22 kg, specialbagage på 25 kg och handbagage på 6 kg.

Rätt så bra va?

Boarding om 30 minuter, jag har 5 avsnitt av YOU nedladdat samt en bok att läsa klart. Lets go!

0

 1. Sjukt impad av din struktur kring packning. Hatten av! Jag reser mycket, mest i jobbet men även privat. Älskar att fördriva tid på flygplatser, hotellrum osv med att läsa. Vill därför slå ett slag för LÄSPLATTA. Sjukt bra. Böckerna tar aldrig slut. Den väger mindre än en pocket. Och batteritiden är grym! Ha en underbar tripp!!

  1. Tack så mycket! 🙂

   Neej det går inte tyvärr. Är rätt gammeldagsdär. Älskar att känna en bok i min hand. Det är en känsla. ♡♡

 2. Så bra inlägg!! Tycker alltid att det är svårt att packa och bedöma vad som behövs. Vill jättegärna se ett inlägg om innehållet i necessärerna 🙂

  1. Oj blev lite fel med glasögonen. Har 6 par med mig. 🙂

   Ja alltså tänk på att jag kör 2 pass im dagen (simning, gym, löp och cykel) och är här 14 dagar. Det blir rätt mycket 🙂

 3. Vad roligt att du har smash i handbagaget! Dvs om det är den ätbara smash som jag tänker på – min absoluta favo choklad men inte många som känner till den. Jobbar på ett norskt bolag och där är alla smash-frälsta. Ha en härlig resa!

 4. Sitter precis och ser YOU. Hoppas den är bra för jag är dålig på att se serier.

  Såg du gillar Kepler, läs Stefan Ahnhem.
  Dom är så brutalt bra! <3

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *