Partnerträning med fokus på baksida lår och rygg

Det är fortfarande många som efterfrågar enkla effektiva pass som man kan köra när inspirationen tryter. Jag förstår det, för det är inte roligt att ha idétorka. Ibland vill man bara ett pass levererat så man kan koppla bort hjärnan och bara köra. Jag är precis likadan, även om jag till 99% alltid åker på att sätta ihop passen. Ha! Men jag ska inte klaga, för jag tycker det är väldigt roligt och blir väldigt glad att de uppskattas.

Nu vet jag kanske inte om gårdagens pass helt uppskattades av just Calle som i ett svagt ögonblick i helgen (tror det var efter en flaska rött) lovade att han skulle hänga med mig och träna på måndagsmorgonen. För att förtydliga så brukar jag och Calle inte träna ihop, vi tar kanske på sin höjd någon löptur ihop och då avviker han oftast efter 5-6 km och jag fortsätter. Jag kan tycka det är rätt skönt att ha träningen för mig själv även om jag uppskattar lite gemensamma träningsdejter då och då. På semestern är har vi mer tid att köra ihop, eller åtminstone samtidigt. Det är svårt att synka min träning med hans då jag kör helt andra pass halva tiden på året.

Okej, så till passet. Vad körde vi? Då det var morgon och jag uppskattar lite puls så satte jag ihop en partner-workout. Ingen vila, ingen ro. Måndag morgon, dags att gro! Visst är jag fantastisk på rim? Mjohodå.

a) Uppvärmning 500 m rodd.

b)5 varv: 10 marklyft 70% av sitt max – 10 raka axellyft med viktplatta – 10 squats med viktplatta.
5 varv: 10 stångrodd – 10 snabba utfallsteg
4 x 15 sittande latsdrag medan partner kör planka.
4 x 10 (per ben) liggande baksida lårcurl i maskin medan partner kör jägarvila.
4 x 10 sittande axelpressar medan partner kör rygglyft.

c) 4 x 10 armhävningar medan partner kör sumosquats med KB.

Sen var Calle trött på mig och gick hem. Tydligen ingen gullig flickvän när jag tränar.  Hepp! Men han var grym. Hej!

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *