Pesto är alltid en bra ide.

Det är väldigt lätt att mixa ihop en smoothie eller koka upp en skål med gröt när motivationen och orken tryter när det kommer till att fixa middag. Jag är ingen superkock och de kvällar jag äter själv blir det just det. Jag blir mätt, vet att jag får i mig bra grejer jämfört med att köpa en trött wrapp på stan och det är framförallt..snabbt att laga. Jag kokar den medan jag duschar för maximalt tidseffektivitet. Här slösas det inte med sofftiden minsann.

Jag har dock lovat mig själv att variera mig mer och börja laga lite mer mat hemma. För jag ska inte sticka under stolen med att det blir en del restaurangbesök med. Jag klagar dock inte, det är ett stort intresse MEN, jag vill ju som sagt få ut det mesta av min träning så jag inser mer och mer att det kan ibland vara bra att byta ut snabbgröten mot något annat.

Igår svängde vi ihop denna fräscha rätten och den är precis så god som den ser ut. Nästa gång jag ger mig på den tänker jag addera lite kyckling eller lax.

Börja med att göra peston såhär:

1 paket pinjenötter, juice från en halv citron, en kruka basilika, en näve ruccola sallad, 1 halv dl parmesanost, 1 vitlöksklyfta, lite chili eller cayennepeppar, salt, peppar och en dl olivolja. Mixa ihop allt med en stavmixer och ställ sedan in i kylskåpet medan du kokar bönpastan.

Skär upp salladen, här kan du välja fritt, men jag är en sucker för ruccola, mozzarella och små cocktailtomater.

Koka upp pastan.

 Blanda ihop pastan med peston i kastrullen, rör om ordentligt, häll över salladen och toppa med pinjenötter.

ÄT.

Bonus: Drick ett glas Chianti till.

Total tid:  10 min.

0

6 svar till “Pesto är alltid en bra ide.”

 1. Kan du inte skriva mer om hur en dag i matväg ser ut för dig?
  Förstår om de är olika men på ett ungefär 🙂 hur många mål per dag, hur stora portioner osv. och om du på ngt sätt räknar för att va säker på att du får i dig tillräckligt med energi för att träna så pass mkt som du gör.

  • Hej!

   Ja, Alltså.. du är inte den enda som har efterfrågat ett sådant inlägg (både här och instagram). Fick faktiskt samma fråga för någon dag sedan här på bloggen. Jag är lite kluven för jag vill ej att någon ska jämföra sig med mig, eller få några osunda tankar.
   Samtidigt så vill jag förmedla att mat är bra och man kan äta allt. Får se hur jag gör, vill ej som sagt att man ska jämföra sin egna kosthållning med min.

   🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *