,

Plåtning för Bicycling, pressdag och återhätmning.


Skrattade åt mig själv igår när jag satt på parkeringen i Åkersberga efter fotograferingen med Hans, Sofie och Marcus. Vi hade precis avslutat en 3 timmars plåtning för tidningen Bicycling och där satt jag ombytt i min jeans-overall, läppstift och mer bling bling än en cool katt i The Bronx. Jag hade 45 minuter på mig att köra tillbaka in till stan, hitta parkering och sätta mig till bords till Mildh Press årliga presslunch. Kontrasterna var markanta. 10 minuter innan hade jag slängt mig av cykeln, dragit av mig cykelkläderna, sminkat om mig, dragit en handfatsdusch och hoppat i mina vanliga kläder. Sofie hade vrålat “Joanna du är ett proooooffs” när jag sprang ut till bilen med träningsbh:n på på under min tighta polo då jag hade missat  att byta den i all stress. Jag bara skrattade och hojtade tillbaka att jag är ett sent proffs och gasade iväg.


Resten av dagen spenderades på Mildh PR, Presskontakterna och Star Studios. Jag piercade öronen 3 ggr. Jag vet, jag är inne i någon form av sen tonårsrevolt just nu och hängde bland annat med Vanessa som är en cool nyinflyttad gotlänning.

Intressant det där med pressdagar. Man träffar så mycket folk på dessa dagarna och det är alltid lika spännande att se vilka som behandlar en som luft fast de har full koll på en (tittar på mina stories dagligen) och vilka som har hyffs nog att hälsa.  Fick även en fråga igår gällande hur det funkar med pressdagar och det går till som såhär: 2-3 veckor innan pressdagarna skickar PR-byråerna ut inbjudningar till de personer de vill ska komma till deras “öppna” showrooms den dagen. Det kan vara alltifrån journalister, artister, stylister, Influensers etc för att ta del av våren samt höstens nyheter samt att få en chans att knyta kontakt med kunder. Ta tex Presskontakterna, de hade små stationer där man exempelvis kunde få naglarna fixade av Depend (deras kund)  eller få en genomgång av diverse hudvård från representanter av respektive företag. Ofta hålls showroomen öppna hela dagarna men man kan även välja att boka in sig på frukostmötet, lunch eller afterwork. Då styrs “happenings” efter tidpunkten och det kan variera helt vad som händer. Det kan vara alltifrån Dj:s, bartenders som står och blandar drinkar som är kopplade till ett varumärke som representeras av byrån eller en tatuerare på plats. I grund och botten så vill man bjuda in till ett roligt och uppskattat event som är fotovänligt och skapar buzz.

Jag gillar dessa dagarna även om jag är väldigt selektiv med vilka byråer jag går till. Vissa hinner med 6-8 st på en dag medan andra, som jag, väljer ut sina “favoriter”. Jag tänker som såhär: De byråer som jag jobbar med, som har kunder som är relevanta för mig och som uttryckligen gillar det jag gör – de vill jag besöka och lära känna. Resten är inte lika viktiga för mig. Somliga tycker att det är ett sätt att stärka sitt varumärke att flänga omkring på alla kontor. Och det är fine – man ska göra det som funkar bäst för en själv. Men jag varken vill eller känner att jag behöver sälja in mig på det sättet, det låter kanske drygt, men jag tror på ömsesidigt intresse och att båda ska vilja utveckla en relation. Sen är det alltid trevligare och framförallt lugnare att boka in ett privat möte med byrån man vill skapa en relation till. Jag uppskattar en lunch/kaffe där man i lugn och ro kan lära känna varandra och då jag drar till Åre imorgon och har ett eget event som jag är värd för idag så kommer jag inte hinna så mycket mer än ett kontor idag. Vilket betyder att jag har bokat in några luncher de kommande veckorna istället.

Nåväl, det var lite om pressdagar och hur jag resonerar. Åter till gårdagen. 3 presskontor var enough för mig och vid 15:30 körde jag bort till Bromma där jag landade i Elins soffa. Rev av lite jobb, sammanställde en grej gällande bloggen och sjönk sedan ner. Jag var färdig. Har känt mig hängig och trött de senaste två dagarna och har därför ej tränat. I måndags hade jag dessutom lite feber och blev livrädd att jag skulle åka på något då vi imorgon drar till Åre för en långhelg av skidor och förhoppningsvis sol.

Resten av kvällen spenderades med en lugn promenad vid vattnet och därefter serverade Elin middag. Det var så mysigt att bara få hänga hemma hos en vän i mjukiskläder och bara va. Har saknat det. <3

Idag spenderar jag förmiddagen hemma, har precis tränat och ska packa inför Åre. Sen drar jag som sagt iväg på pressdag, synundersökning och därefter ska jag till Björn Axén för att preppa inför mitt egna pressevent. Tjohej!

0

2 svar till “Plåtning för Bicycling, pressdag och återhätmning.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *