,

POLIGNANO A MARE

Vårt första stopp på vår smekmånad, Polignano A Mare. Vi har alltid velat utforska södra Italien och jag har haft Polignano på min lista ett bra tag. Så valet blev ganska enkelt, framförallt när det är så oerhört smidigt att ta sig runt i Italien. Vi hoppade på 08:10 tåget från Florens, ett direkttåg mellan Milano och Lecce, och 6 timmar senare var vi framme i Bari. Det är som dag och natt i jämförelse med att åka tåg i Sverige. Det är stora sköna säten, bekväma tåg, service av både mat och dryck samt håller tiderna. Vi satt med ett par från USA halva resan och hann gå igenom alltifrån Poltik, Amish, bröllop, resor till kulturkrockar och drömmar. Det slutade med att de skrev i vår bröllopsbok och att vi har nu har en stående inbjudan hem till dem i Pennsylvania samt Florida när vi vill. Jag älskar sådana möten.

Väl framme i Bari plockade vi ut vår hyrbil, ledsen Kia, men det blev en Fiat 500. 30 minuter senare svängde vi av motorvägen och var framme i Polignano. Hettan lät svetten dansa små ringlande steg längs våra ryggar när vi drog vår packning längs med vita små gränder ner mot hotellet. Som vanligt hade jag packat alldeles för mycket. Men det är ju så jag funkar, jag får bara acceptera det nu. Vid 34 års ålder så är jag allt annat än enkel. Jag packar inte lätt. Jag är absolut inte minimalistisk i min klädstil och behöver lika många ombyten som min personlighet har lager.

Klänningen hittade jag i en butik i Köpenhamn, tyvärr okänt märke. Glasögon är från Le Specs och sandaler från NudeofScandinavia.

Hotellet, men snälla. Vilket besvikelse. Booking hade fuckat upp vår bokning och det rum som jag hade bokat var definitivt inte det vi fick. Bokar man ett specifikt hotellet på klippkanten och man enligt sin request bokar balkong mot havet så ska man få det. Vi fick fönster mot ett annat hotell. Kanon. Men, det var inget att göra åt. Så vi drack vårt bubbel som Amanda och Magnus hade beställt upp till oss, skrattade åt situationen och gick sedan ut på upptäcktsfärd genom den lilla staden vars gränder och små små vinerior aldrig tycktes ta slut. Utsikten, som man kan se, var fantastisk och var man än gick så var det som en ström av lycka gick igenom kroppen. Vi tog en aperitivo på Vinaria (tips!) Och gick sedan till Primi e Vini för mat. Båda ställena är tips från Anna på Terreno. Kan varmt rekommendera båda ställena. Undvik Grotto ( instagramrestuarangen), den är överprisad och smakar beige.

Efter en lång natts sömn, då vi fortfarande var rätt urlakade efter bröllopshelgen åt vi frukost och höll sedan på att sätta kaffet i halsen när vi såg att vårt drömhotell, Masseria Moroseta hade uppdaterat sin story med en avbokning på ett av sina rum. Vi skrek. Det blev tumult. “Jag ringer och kollar om vi kan boka en natt” gastade L medan vi småsprang tillbaka till vårt rum där jag medan vi packade ihop vrålade “det är ett tecken!” 40 min senare hade vi checkat ut, vaskat en natt på vårt nuvarande hotellet och rullade ut mot motorvägen igen. Det får vara värt det log vi mot varandra och lät ruset av äventyr och förväntan fylla våra kroppar. Ni förstår, vi har försökt boka Moroseta i över ett år. Men med sina 6 rum och goda recensioner så är det svårt.

Men nu var vi på väg..

50

4 svar till “POLIGNANO A MARE”

  1. Alltid Fiat 500 i Italien?! Det är sen gammalt! Kan rymma både skidutrustning och ansenliga mängder vin?⭐️!
    Så fiint ni har det⭐️?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *