,

Pre Race IM Kalmar

Imorgon vid den här tiden så sitter jag förhoppningsvis på cykeln och trycker mig fram upp på Ölandsbron. Jag kommer ha Tommys råd gällande energi och kraft längs hela banan och sikta på att ha en (så pass man kan ha) behaglig dag så möjligt. Jag vill komma imål och känna mig stark igen. Jag vill cykla utan rädsla och älska det jag gör. Nu när jag tänker efter så kommer det mer vara en 12-13 timmars terapisession för mig än en tävling. Det är sjukt när man tänker efter. Det är liksom 2 arbetsdagar med hög puls och förmodligen en hel del smärta.

Dåre. Man är en jävla dåre.

Så hur har dagarna varit hittills? Vi kom ner sent till Calmar stadshotell i onsdags kväll och fick en uppgradering av IRONMAN-teamet (tack Frida!) Så sjukt stolt över att andra året i rad vara IM-ambassadör. Det är helt klart den sporten som ger så mycket kärlek tillbaka till de tävlande.

Igår vaknade jag runt halv sju, jobbade ett par timmar då jag har löst så jag kan köra här nere ifrån vilket visade sig vara ett bra beslut av mig. Det är rätt skönt att fokusera tankarna på jobb när man är så uppe i varv med tävlingsnerver och oro. Jag släpper det och går in i en jobb-bubbla i stället.

Framåt tio befann jag mig på Cykologen där Martin hade ordnat en tid för en bike-fit samt genomgång av cykeln. Det är inte optimalt att ändra något så kort inpå en tävling men då jag fortfarande har väldigt ont i nacken och är rätt begränsad i min rörlighet så funkar inte min rätt så aggressiva aero-position längre. Så vi höjde upp och fram mig, och förhoppningsvis håller nacken alla 180 km. Grabbarna bytte även bakdäcket som hade fått stryk i kraschen samt justerade bromsarna. Han är som ny, mitt monster.

Tillbaka till hotellet, böt om till löpdojjor efter en kort cykeltur och gav mig ut för 20 min lätt löp. Lät benen rulla och blodet strömma igenom. Kändes OK.

Jobbade lite till, åt lunch, tog en promenad och mötte upp Martin för lån av tempohjälm och annat småplock. Käkade en glass med Tommy och hans kollegor. Var på briefing. Grät en skvätt. Åt en pizza. Drack ett glas vin. Tog 3 jobbsamtal med bärgare runt om i landet. Fick ångest. La mig. Kunde ej sova. Blev förbannad på Calle som sov. Somnade.

Och här är jag nu. Käkar frukost och jobbar. Vid tio ska jag simma en halvtimme. Sen blir det en kort cykeltur och därefter ska jag intervjuas, packa racepåsar, jobba ett par timmar och checka in cykel. Det går undan i ett helt fantastiskt Kalmar. Tävlingen har inte börjat än men stämningen är HELT fantastisk redan.

Just ja. BIB NR 253! Vi ses på banan! ♡

0

0 svar till “Pre Race IM Kalmar”

  1. Stort grattis till din prestation! Jag såg dig längs vägen och när du gick i mål. Bra jobbat! Kram Ida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *