Prio nummer ett

Jag sitter på Björn Axén och får håret färgat. Det råder full aktivitet runt omkring mig och utanför fönstret yr snön. Jag sippar på mitt kaffe och skvallrar med min frisör. Då och då brister vi båda ut i skratt, så pass att jag får en sträng blick att jag ska hålla huvudet stilla. Jajajaajaaaaa flabbar jag och äter ytterligare en bit choklad.

Tidigare idag skämtade jag på min IG story att jag just nu höll på med en renovering av mig själv, Det är ständiga besök hos naprapaten och sportmassage. Jag fixar håret, naglarna och letar tider för browlift och ansiktsbehandlingar. Min garderob rensas ut och jag klickar hem nya träningskläder. Jag plöjer olika konton efter inspiration för vårens outfit och går igenom mig själv från topp till tå. Från hud till cell. Inifrån och ut. Det är härligt med ett projekt, speciellt när projektet är jag själv.

Kalla mig för ytlig, det gör mig ingenting. Jag läser dagligen om människor som stressar runt och bortprioriterar sig själva. Som går in i väggen. Som känner sig som en grå skugga av sitt forna jag. Och jag säger inte att ens utseende har med det att göra. Nej nej nej. Det är själva handlingen. Tiden man lägger på sig själv. Jag mår bra av att prioritera mig själv och umgås med mig själv. För det är precis det jag gör just nu. Jag hänger med mig själv och mår oerhört bra. Vare sig jag tränar, fixar naglarna eller är och får massage. Förbättrar mig själv inifrån och ut. Och om det är ytlighet – för all del.

110

8 svar till “Prio nummer ett”

 1. Det första jag prioriterade bort när jag började må dåligt pga stress var mig själv. Slutade träna, orkade inte bry mig om kläder och smink och tänkte att det spelade ju ändå ingen roll eftersom jag var för trött för att göra något kul på min lediga tid.
  Allt det där bidrog ju tillslut till att jag mådde ännu sämre för att jag inte längre kände/känner igen mig själv.
  Har börjat hitta tillbaka till mig själv nu iallafall men det tar tid… Men det som är skönt nu är att jag har landat i att det kommer ta tid. Just nu fokuserar jag bara på att må bra!

  • +1 på den. Börjar precis komma ut ur en sjukskrivning pga stress. Det som ledde mig dit var bortprioritering av mina känslor. Nu när jag har varit sjukskriven och fortfarande inte mår så bra så bortprioriteras mitt yttre. Har inte tränat konsekvent på ca 1 år och har gått upp minst 10kg, tittar i spegeln och ser inte mig själv. Ser bara en trött och sargad tjej som hela tiden säger till dig själv ”snart är det din tur jag ska bara…”

 2. Men sååååå rätt!!!!!
  Nu blev jag genast sugen på att börja rensa garderoben och boka den där tiden för massage som jag länge tänkt göra ?
  Trevlig helg!
  Du inspirerar verkligen ?

 3. Åh kan du inte göra ett inlägg med vilka saker detta är? Vad som är dina favoritsaker att göra för att bli och känna sig på topp såväl ytligt som mentalt? Och nej det är inte fel att uppskatta det ytliga! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *