,

Projekt köttfritt – vecka 1.

Då har första veckan av sex gått och jag har faktiskt inte stött på några vidare problem eller hinder. Luncherna har varit lätta då jag och Hanna, en kollega och vän, på jobbet storhandlar på måndagar samt kokar några portioner ris eller mathavre hemma som vi tar med oss till jobbet. Sen gör vi olika sallader varje dag. En av dem ser ni ovan. Det är en aprikos och äppel-sallad mer frön, mathavre, ricotta och olika grönsaker. Enkelt och mättande. Häromdagen gjorde jag och Calle pastapesto till middag av ingredienser som vi har odlat själva på balkongen. I helgen åt jag en (något torftig) halloumiburgare på Saltis samt svamppestopasta som vi hade förberett hemma och tog med oss på båten. I onsdags tog jag the easy way out och åt en vegansallad ute. Det har liksom varken varit jobbigt eller svårt att välja bort kött. Jag har heller ej saknat det. Vilket jag helt klart trodde jag skulle göra.

Gällande mejerier så har jag druckit havremjölk hela veckan förutom i min kaffe-baileys igår. Har dragit ner på osten men fortfarande ätit det i vissa måltider. Men har faktisk inte ätit ägg på hela veckan vilket jag dock fick men konstigt nog inte varit sugen på. Från att gå att äta ägg varje dag till inga alls är en stor förändring men ska jag vara ärlig, inget som känns av. Har ätit lite tonfisk och lax, men det har varit små mängder. Däremot har jag ätit mer frukt och grönt vilket jag ser som ett stort plus!

Hur har kroppen känts? Lättare och mindre uppsvälld. Men det beror nog väldigt mycket på att jag har gått börjat träna så smått igen och styrt upp vardagarna. Så jag tror inte en vecka redan visar några betydande resultat. Fick några kommentarer om att jag skulle känna mig trött och seg vid träning men det har jag inte känt av alls. Träningen har gått riktigt bra och är inne på dag två av brutal träningsvärk efter mitt benpass i fredags. Kör två dagarsvila i helgen och kör igång igen imorgon bitti. Kroppen svarar precis som den ska när den utsätts för tunga lyft och en förändring från vårens träningsupplägg.

Så summan av kardemumman är att det har varit lätt. Ser framemot vecka två. Ska på bröllop hela nästa helg så det kan bli lite av en utmaning. Men det tar jag då.

Hoppas er första vecka har gått bra. Kram

 

 

8

2 svar till “Projekt köttfritt – vecka 1.”

 1. Jag tänkte ju inte alls hänga på detta! Tänkte att det är för krångligt, omständligt och att barnen inte skulle vilja. Men sen av nån anledning så körde jag och jag har inte ätit kött på en vecka! Det är så lätt, roligt och gott 🙂 Barnen är inga problem när det gällt maten. Mår så bra och kommer fortsätta! Vilken grymt bra grej du drog igång <3

  • Hej Veronica!

   Vad kul! Jag trodde som dig att det skulle bli mycket svårare. Men jag tror det handlar om inställning med, för när exempelvis min kille har knorrat om att det kommer vara så jobbigt att jag ska avvika med “egen” kost så har jag förklarat att det inte alls behöver vara några konstigheter och att jag anpassar mig så gott det går. Det löser sig!

   Och visst har det gjort det. 🙂

   Nu kör vi vecka 2! All in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *