,

Projekt köttfritt – vecka 3.

Tre veckor utan kött. Tre veckor utan bacon, charkisar, kötträtter på restauranger och kebabpizzor.

Jag önskar jag kunde ge er mer dramatik. Mer ångest. Mer slit. Men tyvärr. Jag är nästan lite besviken, det är för lätt. Det beror nog helt på att jag äter fisk istället i sammanhang där kött serveras. Det är liksom ingen uppoffring. Ingen prestation. Inga konstigheter liksom. Firre är ju gott.

Hur har det gått med äggen då? Jag åt 2 stycken i mina bananpannkakor i helgen. Men förutom det, inget som helst sug efter just ägg.

Nu är det tre veckor kvar och jag funderar att köra lite mer hardcore sista veckan. För utmaningens skull. Eller så förlänger jag mitt projekt med en vecka då jag ska på yogaresa till Barcelona sista veckan i September och tänker att då kan man passa på att köra lite mer hardcore när man är där nere.

Fick frågan om jag märker något skillnad rent kroppsligt. Tyvärr måste jag säga att det är ingen skillnad alls, kaaanske att jag inte är lika uppsvullen i magen. Men annars nej. Inga mirakel där inte. Men det är inte över. Det kan hända grejer, det är som sagt några veckor kvar.

Ha en fortsatt fin dag. Kram på er.

8

10 svar till “Projekt köttfritt – vecka 3.”

 1. Så peppande! Älskar projekt som detta att joina och motiveras av! On another note; Har du varit på yoga retreat innan? Är sååå sugen! Vilket ska du till? ??

  • Vad roligt, kul att du hänkar på! 🙂

   Neeej, aldrig, detta blir första gånge. Har du? Ska ner med Ida (WISP) och Replay till en liten by utanför Barcelona. 🙂

 2. Måste hålla med dig. Jag får ofta frågan om Skillnaden, men jag kan tyvärr inte säga att det är nån större skillnad “före och efter kött”… Och då har jag kört “fritt från rött kött och kyckling” sen början av augusti.

 3. Åååh kan inte du skriva mer om din yrkesroll! Vad du tänker kring karriär och din feeling på jobbsituation nu… Är du lika målmedveten och härligt inställd på arbetsplatsen som när du tränar? Vad har du för jobb-drömmar, om du har några? Så många frågor men jag vill liksom flytta in i din hjärna, haha. Du är så fascinerande! Stor kram!

 4. Nu var det länge sen jag kommenterade! Men jag blev så inspirerad av din köttfria utmaning så jag har också kört det, i två veckor nu! Tänkte köra minst 4, kanske 6. Och precis som du skriver, det är ju inte svårt alls. Finns så himla mycket gott vegetariskt, köpte mig en ny stavmixer så nu gör jag hummus i sinnes. Sen är det ju faktiskt mycket billigare för studentplånboken, så då kan man ju passa på att shoppa annat istället hehe. Kram på dig!

  • Hej Emma! Vad roligt att höra! 🙂 Jag är precis lika frälst som dig i Hummus. Det är så gott! Spännande att höra hur du tycker det känns sen när 6 veckor har gått.
   Kram!

 5. Alltså, vad grym du är som kör köttfritt och tycker det är nice och enkelt. Men kör fiskfritt också, även ute! Utmana restaurangerna lite! Jag äter fisk och skaldjur fortfarande ibland men oftast vegetariskt ute för att öka efterfrågan och pressa på lite. Tanken är att sluta med alla animalier men just nu måste jag äta lite det jag är sugen på i några månader.. ? i vilket fall som helst, älskar att du kör köttfri period och inspirerar andra till det! Så bra.

  • Hej Johanna,

   Ja det var det jag tänkte göra sista veckan, köra helt veganskt, testa du med! Tänker att det kan vara ett roligt litet sista steg i min utmaning. Men dock för min egna skull, jag anser inte det mitt ansvar att “pressa” på restaurangerna för att öka efterfrågan. Gör detta enbart för min skull och ingen annans. 🙂 Men är helt med hur du menar.

   Tack för feedback! Och lycka till! Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *