Projekt köttfritt – vecka 4

 

Då har fyra veckor gått och jag är inne på vecka fem. Förutom ett liten språkligt kommunikationsfel häromdagen (i Prag) på restaurangen vi åt på så har det gått väldigt smidigt.

Det som hände var att jag var riktigt trött och hungrig, hjärnan hängde ej med och när servitören kom så sa jag rätt (skulle ha makrill med rotfrukter etc..) men pekade på rätten ovan vilket var vaktel dvs fågel. Så när jag fick in den och insåg missen orkade jag inte tjaffsa vilket jag vanligtvis inte har några problem med att göra, men här hade ju jag varit otydlig med, så jag åt. Och det var helt fine, herregud, världen går liksom inte under för att jag oplanerat råkar få i mig 3 små pyttebitar fågel.

Men förutom det så har jag faktiskt lyckts trixa och dona även fast jag de senaste 6 dagarna har befunnit mig på resande fot. På tal om resa. Det var så roligt. Vi var ute i Dublin i helgen och klockan var runt tre på natten. Vi hade precis kommit ner till en mörk källarlokal där en stor klubb låg. Runt omkring gick servitörer med pizzaslices som man kunde köpa för en euro stycket. Jag minns inte vem det var som köpte en slice och tryckte in den i munnen på mig, men det jag minns var att jag direkt kände köttsmaken och spottade ut salamibiten. Vi skrattade så mycket då jag några minuter tidigare hade gått rakt in i en glasdörr men att ha koll på en liten liten salamibit, ja den jävlar hade jag koll på.

Vad jag däremot har ätit mer av denna veckan är ägg. Befinner mig på ett hotell där frukostutbudet inte är så stort och då jag inte har lust att en massa äta bröd med smör och brieost så har jag istället käkat äggröra med tomatröra. Helt fine med det med. Som sagt, jag är inte nitisk och kött är det jag huvudsakligen utesluter. Ägg och mejerier är sekundärt. Meeen som jag skrev förra veckan så laddar jag inför en sista vecka som full vegan. Det kommer däremot bli riktigt jobbigt och bökigt. Det känner jag på mig. Men hey, är det någon som är van vid lite utmaningar så är det jag.

En observation dock. Helvete vad jag är MER chokladsugen numera? Och en sak till, för att svara på den 55:e frågan gällande om jag känner att jag har tightat till mig dessa snart fem veckorna. Nej. Snarare svällt. Men känner mig pigg och fräsch ändå.

Slut på rapportering, nu väntar middag. Jag har spanat in en riktigt god vegetarisk mangosallad med nudlar på ett ställe i närheten – hejsålänge!

 

 

6

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *