Projekt köttfritt vecka 5.

På måndag (om fem dagar) är det meningen att mitt projekt ska vara avklarat. Då har jag kört sex veckor utan kött. Vad jag tycker om det och hur det har gått vet ni redan. Det har inte varit svårt alls. Tvärtom.

Men istället för att avsluta det helt på måndag tänker jag växla upp. Jag har en födelsedagshelg framför mig nu i helgen, och det är inte vilken som helst, utan min kära sambos födelsedag. Vilket jag vill fira, ordentligt då vi bland annat har en middagsbokning på Mathias Dahlgrens “Matbaren”. Det är den enda anledningen varför jag inte växlar upp redan nu. En egoistisk men ack så ljuvlig anledning. Men på måndag, då testar jag full vegan (så gott det går) en vecka vilket passar bra då jag som sagt flyger till Barcelona på yoga/träningsresa i fem dagar. Jag ska försöka vara strikt och kommer inte stånga mig blodig om jag hamnar i situationer där det inte finns något annat än produkter med exempelvis mejerier eller fisk att tillgå. Det är som sagt inte blodigt allvar. MEN. Jag ska verkligen försöka göra “veganska” val och ta tillfället i akt att ge min kropp mer växtbaserad kost. Jag menar, hey, varför inte göra det enkelt för sig när man ändå ska befinna sig i Spanien i några dagar och slipper laga maten själv.

Proteinet då? Jag har ökat min mängd av baljväxter, grönt samt lagt till en extra proteinshake om dagen. Äter när jag är hungrig helt enkelt.

Så varför vegan? Varför inte? Kul att testa. Gillar jag inte det eller min kropp reagerar negativt på det – ja då är det inget för mig. Men man vet ju aldrig om man inte testar. Plus att det är så man lär sig saker om sin kropp, man testar, analyserar och läser på.

Ska jag konvertera helt i framtiden? Mja, jag säger som såhär varför välja? Jag är väldigt liberal i den frågan och tror att man måste hitta sitt sätt, vad som funkar för en själv. Varför inte implementera mer och mer vegetarisk/veganskt och spara köttätandet till riktigt högkvalitativt och etiskt producerat kött? OM jag nu ens blir sugen på kött. För just nu är jag inte det. Jag tror att jag i framtiden förmodligen kommer landa i någon form av livsstil som innehåller fisk och ägg. Men mindre av det. Men vem vet, jag kanske svänger helt i den frågan om några månader. Jag vet inte just nu om jag ska vara ärlig, tar det som det kommer längs vägen. Just nu är allting väldigt nytt kring hur jag ska resonera i olika sociala sammanhang, min kunskap och nyfikenhet. Det är det som är det fina med att grotta ner sig i ämnen, man ger sig själv utrymme för att tänka om, utvärdera och byta åsikt. Allt är ej skrivet i sten och man befinner sig i olika faser i livet som därmed också öppnar upp för nya insikter.

Jag har även ett riktigt roligt samarbete på gång som släpps i dagarna – vilket passar denna utmaning perfekt. Håll utkik, jag tror ni kommer gilla det.

Vi hörs, hej!

11

6 svar till “Projekt köttfritt vecka 5.”

 1. Hej! Skulle gärna vilja ha lite tips kring proteinshakes. Vad använder du? Tack för all inspiration och pepp 🙂

  • Hej Anna!

   Jag använder mig utav detta märket:

   http://sisu.se/home/34-proteinpulver-1000-g.html

   Vilket jag tycker är riktigt gott och fungerar bra. Kommer dock pausa under veganvecka i med det innehåller mjölkprotein. Men är man inte så petig gällande det så ska man absolut köra på det. Testa deras casein i smak av kakdeg, så gott! 🙂

 2. Åh, kan inte du berätta lite mer om vilka tillskott du använder? Endast proteinpulver (casein) eller något mer? ÄLSKAR din inställning till kost och träning, kram!

 3. Jag är verkligen överens med din inställning till att äta vegetariskt och veganskt. Jag tror också att man måste hitta ett sätt som passar en själv. Jag brukar själv äta mycket vegetariskt men är helt ok med att äta kött ibland när det inte finns något annat alternativ.
  Vad kul med en yoga/träningsresa till Bcn! Vem/Vilka arrangerar den? Jag bara måste tipsa om restaurangen Flax & Kale. De har enligt mig stans godaste vegetariska och veganska mat. Jag går alltid dit när jag är i Bcn.
  Tack för din inspirerande blogg!

  • Hej Diana!

   Exakt så, man måste liksom hitta sin grej och balans. Många tycker jag är extrem – men jag ska ju inte vara det resten av livet, men för att verkligen testa på och känna om det ger ngn skillnad, ja då får man vara extrem ibland. Så tänker iaf jag. 🙂

   Jag är nerbjuden på en pressresa tillsammans med WISP och Replay, kommer mer info i veckan. Det är verkligen ett supersjysst upplägg och det ska bli roligt att ta del av det. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *