Q & A – barn, kompromiss i förhållande & hår.

Här kommer första delen på Q & A. Har valt att dela upp det på två delar då det blev rätt mycket text. Frågorna kommer dels från kommentarer här på bloggen men även från insta DM´s. Kul med så många varierande frågor!

“Du fixar ju dina naglar om jag förstått rätt? Och jag liksom du tränar sjukt mycket, både i vatten och på land, vilken typ av behandling gör du? och hur ofta?”
Hej! Det stämmer. Jag gör shellack var tredje vecka. Fram tills förra veckan gick jag till en tjej på Salong Stil på Linnégatan men hon har nu slutat för att plugga vilket gör att kvar står jag med en liten smygande panik. Vem ska nu ta hand om mina naglar? För ska jag vara helt ärlig så tycker jag det är rätt svårt att hitta någon som är bra, inte tar överpris samt har flexibla tider.

” Åhh efterlängtat inlägg! – Hur lägger du upp träning när du känner att du håller på att dra på dig en förkylning? – Hur tränar du efter sjukdom? – Tips inför första maran! / Johanna”
Hej Johanna, kul du gillar dessa typen av inlägg. Det gör jag med! 🙂 Känner jag att håller på att bli dålig, låt oss säga att jag vaknar med feberkänningar eller öm kropp så vilar jag den dagen. Oftast bryter det inte ut. Sen drar jag ner intensiteten med ca 50% 2-3 dagar efter. Samma sak om jag precis blivit frisk. Då kör jag lugnt i en vecka. Smyger igång och lyssnar helt på kroppen. Nu har jag väldigt tur med att jag sällan är sjuk, men mitt bästa råd är: Våga ta helvila från träningen om du ej mår bra.
Oh, första maran – så spännande! Tänk på att ej gå ut för hårt i början. Ta det lugnt veckan innan, kör dina pass på 50%, vila dagen innan men kör gärna en lätt promenad alternativt jogg (det gör jag innan lopp). Sedan, det viktigaste av allt, håll huvudet kallt. Bli inte stressad, det är din första mara – ha kul och tänk hur fantastiskt det kommer vara när du går i mål. Vare sig du går eller springer i mål. Du är en vinnare oavsett. Lycka till!

“Bästa ”kom-igång-med-träning” tipset du har till någon(mig)som vill komma igång, är 40+, men inte vet hur/vågar. Är er friendcation för alla åldrar? Till sist måste jag tillägga att jag tycker du är fantastisk och mycket inspirerande vad gäller träning, resor och din attityd i livet!!! Kram Linda
Hej hej Linda! Först och främst: Stort tack för dina fina ord! Nu till dina frågor, Friendcation är till för alla och åldern spelar ingen roll. Fråga bara de som har varit med, väldigt spridda åldrar. 🙂 Mitt bästa “kom i gång tips” oavsett ålder är att gå med i en grupp där det finns likasinnade (tex Friendcation), investera i en personlig tränare 1-3 gånger som där man får exempelvis ett upplägg som fungerar som motivation, att sätta av 3 dagar i veckan  i kalendern åt träning som man inte ruckar på. Detta är din tid, din investering i dig själv och jag hoppas du vågar. För det är helt fantastiskt när man väl kommer igång. Det kommer vara jobbigt i början, och det ska det vara, men håll ut och kämpa på!

“Hur ser du på barn? Vart är ditt drömboende (både i annat land & Sverige/Stockholm). Ehm.. favoriträtt? Bästa restaurangen i Stockholm? Vem av dina vänner träffar du minst frekvent men vet att du alltid har? Vad är ditt drömjobb? / Alexandra”
Hej Alexandra! Kul frågor, väldigt varierande. Låt mig börja med barnfrågan. Barn finns med i framtidsplanerna och vi pratar en del om det men jag har ett par saker att göra i livet innan jag vill bli gravid. Jag är dock väldigt svalt inställd till hela “mamma-rollen” då jag inte riktigt är den typiska “wifeyn” och aldrig heller velat vara det, är dock helt övertygad om att jag kommer bli en bra mamma men jag kommer göra en del saker på mitt sätt. Okej, till något roligare: drömboende. Jag är fast besluten att någon gång i mitt liv bo en tid i Kapstaden, New York och någon europeisk stad, kanske Paris? Berlin? Det positiva med en eventuell mammaledighet är att man kan köra den utomlands. Det finns så många platser på jorden jag skulle vilja bo på. Samma sak gäller drömjobbet, det finns SÅ mycket jag vill göra och jag känner någonstans att jag är på väg ditåt. Jag försöker hela tiden forma min arbetssituation mot min dröm och just nu strävar jag efter lite mer frihet och att få använda min kreativa sida ännu mer och att utveckla Friendcation såklart. Att få skapa, använda min sociala kompetens och min förmåga att se till att saker och ting händer. Börjar bli mer och mer intresserad av digitala strategier och marknadsföring från byråsidan. Att kombinera det med “mitt vanliga” jobb på SOS International gör att jag utvecklas dagligen.  Många tror att jag drömmer om att bli a full time influenser. Det stämmer inte, även om jag inte skulle tacka nej att dra in mer pengar på mina sociala kanaler, men det finns så mycket mer för mig därute att hämta och jag gillar det. Min favoriträtt är pizza i alla former och jag äter helst det på La Madrina, Babette, 450 Gradi, Delibruket och Terreno Deli i Stockholm. Andra restauranger som ligger i topp är: Supper, Jim & Jacob, Matbaren, Surfers, Farang, Nybrogatan 38, Cafe Nizza, Hantverket, Adam & Albin och Tokyo Diner. Mimmi är en vän som jag vet var jag har men kanske inte träffar så ofta. Samma sak med Madelene och Pernilla. Vi syns inte lika ofta tyvärr men för mig kommer de alltid vara nära.

“Hej Joanna! Du är min största inspiration och tack vare dig genomförde jag mitt första triathlon förra året! Så tack för du är du och sprider en sådan inspiration. Jag såg på dina stories att du gjorde en övning med ett gummiband hos din sjukgymnast? Kan du rekommendera honom och är det samma kille som gör ditt träningsschema?? Hoppas min fråga kommer med!”
JAG BLIR SÅ GLAD AV DETTA! Herrejäklar vad det värmer när ni delar med er av sådant. Det är ju det jag vill med allt det här, att inspirera och visa er att det går och att ni är helt otroliga bara ni vågar! Hejja dig! För att snabbt hoppa över till din fråga så är min napraprat/kiropraktor Daniel Ahlstrand på InMo och jag har gått hos honom i 2 år snart. Han är seriöst en av de bästa jag har gått till och jag litar på honom fullt ut. Min kropp, löpsteg och rörligheten samt mitt löpsteg är hundra gånger bättre tack vare honom. Han är inte min coach, det är Simon Forsberg som är det, men han och Simon har god kontakt vilket underlättar en hel del. Jag kan verkligen rekommendera båda två.

“En fråga har jag till frågestunden: Du har ju massa järn i elden hela tiden och massa roligt för dig, både jobb, träning och häng med vänner. Men det jag undrar är balansen med ett förhållande när man har mycket annat. Hur pratar du och C om er relation, förstår ju att han tycker det är kul med allt du gör men blir det någonsin ”gnabb” om att du är iväg mycket (både träning och vänner). Förstår ju såklart att han säkerligen är iväg en del men allt det ser inte jag som din följare.”
Oj, det är en viktig men lite svår fråga. Nu är jag ingen expert på förhållanden då jag gör en del fel, men försöker hela tiden ge något litet extra i förhållandet och jobba med mina brister. Det är inte lätt att vara i en relation, men någonstans tror jag inte heller kärleken hade varit lika stark om det vore lika enkelt som att borsta tänderna. Jag ska försöka hålla det personligt men inte för privat då det handlar om Calle. Det ÄR jobbigt emellanåt, men jag försöker verkligen bolla så att fördelningen mellan mina egna prioriteringar och vårt förhållande hamnar lika. Ibland blir det mindre eller mer av något, men om man bara pratar och lyfter det till ytan så går det. Vet jag att jag kommer ha en period när det är mycket “jag jag jag” så bokar jag alltid in något bara han och jag. Nu reser vi mycket ihop samt hittar på en del med middagar, utflykter etc. Och jag har alltid varit tydlig med att jag inte är någon typisk förhållandetjej, kanske för att jag älskar min egentid och anser att ett fungerande och stabilt förhållande innebär att man vet var man har varandra och är trygga med att göra saker och ting isär. Att det inte blir ängsligt eller oroligt. Det är viktigt. Och sen är det ju så att jag är som lyckligast med många järn i elden, skulle det klippas och jag hade behövt ändra (lite förändring eller nej kompromiss är ett måste) på mig själv hade jag inte varit lycklig och därmed hade förhållandet även tagit skada. Det låter som en klyscha men att vara ett team är tamejfan viktigast av allt. Jag är oerhört tacksam över att Calle låter mig vara den jag är, att han pushar och ställer upp. Det betyder mycket för mig och är en av de finaste egenskaperna man kan ha; att låta sin partner blomma ut och vilja vara ett team.

“Så jag som blev singel för cirka 11 månader sen känner att det var en del i relationen som inte riktigt fungerande när jag tänker efter. Och idag när jag tänker att jag någon gång i framtiden ska leva i relation bara känner att jag behöver space vill gärna ha lite tips på hur du ser på det. Om ni har några tips som kan funka för flera. Ser upp till dig på många plan hur du balanserar det mesta så tänker att du balanserar detta bra också.”
Hej! Se mitt svar ovan gällande förhållande, mycket i det svaret är även till dig.  Se till att vara tydlig redan i början av förhållandet vad som är viktigt för dig och att ni helt enkelt kommunicerar och framförallt: ha respekt för varandras liv. Jag vet många som i början går in i ”kärleksbubblan” och släpper allt vad rutiner och egna intressen är vilket är rätt förståeligt när man är nykär även om jag anser att integritet och egentid är oerhört viktigt. Men vad händer sen? När man är tillbaka i vardagen, nyförälskelsen har lagt sig lite och man tar upp sin träning exempelvis där man lämnade den när man blev tillsammans? Då blir det ju lite av en chock för ens partner. ”Jaha, du ska iväg nu IGEN?” vilket kan resultera i en diskussion då man själv tycker den andra personen inte förstår och vad är det som är så konstigt med att veckan är uppbokad? Så har man ju alltid levt? Jo, men tänk på att det har ju ej synts när man precis har blivit tillsammans, för då har man ju lagt allt åt sidan för att bara vara med sin partner. Så kommunicera vad som är viktigt, vad man kan kompromissa med och vad man kan göra ihop. Stå på dig men våga även släppa in. Jag och Calle tränar exempelvis inte tillsammans, det händer då och då att vi tar en löptur/cykeltur eller går till gymmet ihop. Men oftast kör vi var för sig. Och det är så skönt, inte för att jag slipper honom, nej nej nej. Men för att det är min tid som jag disponerar och styr över helt själv. Visst tränar jag mycket ihop med andra, men det går inte riktigt att jämföra att springa med ett par tjejkompisar. Jag tror inte på att göra allt ihop, att sitta klistrade vid varandra. Kanske funkar för andra, men inte för mig. Lycka till och stor kram till dig!

“Jag skulle gärna vilja ser mer bilder på ditt hår. Typ hur det ser ut bakifrån och lite mer tips på hur du stylar det. Är ju sjukt sugen på att klippa mig som dig, en riktig förändring.”
Hej! Ska posta lite fler bilder på det i veckan när det är lite mer stylat, just nu ser det för jäkligt ut, behöver tunna ut det och fixa till nacken. Jag tvättar det ca 2-3 gånger i veckan och använder en del torrschampo. Mina huvud stylingprodukter är: Vax, saltvattenspray och hårspray. Och såklart mängder med värmeskydd då jag fönar och plattar det 3-5 gånger i veckan. Det kommer komma fler inlägg mycket snart om mitt hår och mer ingående stylingtips, bilder m.m. Så håll ut. Tills dess kan du läsa dessa inläggen där det även finns en film när jag stylar samt vilka produkter jag använder. De finns här och här. Sen kan jag rekommendera detta inlägget som faktiskt fick några att våga kapa av sig barret.

Kör så det ryker! Det är så mycket enklare än vad man tror att ha kort hår.Hoppas ni gillade del ett, nästa del kommer om någon vecka, så det är bara att fortsätta langa frågor. Kram på er.

0

0 svar till “Q & A – barn, kompromiss i förhållande & hår.”

  1. Tack för svar! Jag hann dock klippa innan jag fick dina fina svar. Jag letade reda på dina hårinlägg, så peppande????. Tack, precis vad jag behövde och nu känner mig skit snygg ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *