,

Q & A “Rädd att ta hjälp av en pt, att denna typ ska tänka nu jävlar ska tjockisen få lida för sin lathet. Men det är ju inte lathet, jag är rädd.”

Hej! Jag har en fråga som jag skulle vilja dela.
Jo.. jag är överviktig. Rejält. Och jävligt envis, uthållig, och tycker motion är jävligt kul. Som en glad grävling typ.Men är livrädd. Rädd att ta hjälp av en pt, att denna typ ska tänka nu jävlar ska tjockisen få lida för sin lathet. Men det är ju inte lathet, jag är rädd.
Rädd för att ramla, rädd för att skada mig, rädd för att använda min tunga kropp fel. Och när pulsen ökar får jag ångest.
Men jag längtar ut, vill svettas, vill känna glädjen igen efter ett härligt pass.  Känner mig fånge i min egen kropp. Så mina frågor är, pratas det om detta ? Det psykiska ?
Och hur går råden i att starta träning med stor övervikt ? Vad rekommenderar man ? Vad är rimligt. Obs vill ej bli smal. Vill bli glad och svettig.

Hej,

Först och främst så vill jag bara skicka en stor kram till dig. Modigt att dela. Jag tycker det är oerhört sunt av dig och du är redan en bit på vägen när du skriver att du vill bli glad och svettigt. Redan där, din förutsättning, är hållbar.

Jag har ett par vänner som har varit i liknande sits och alla säger samma sak: Våga ta hjälp! Fråga runt efter rekommendationer. Träffa olika PT:s. Skapa dig en uppfattning och känn efter om er kemi stämmer. Våga ställa krav på dem.

Har du kanske någon vän du kan börja med? Dela erfarenheter med? Ha som stöd?

En förbättring i livet kräver förändring och jag tycker du ska ge dig själv det. För som du skriver så vill du röra på dig. Du vill träna. Men du själv, dina tankar och modet, sätter stopp för det. Och ibland måste man bara blunda och ta steget. Våga. För jag lovar. Det kommer bli bra. Och vill börja smått, testa hur det känns med någon som redan vet lite om dig, så hjälper jag dig mer än gärna. Du har ju min mail. Och skulle inte det kännas bekvämt så har jag flera duktiga och bra Pt-vänner jag mer än gärna rekommenderar.

Kram,

83

2 svar till “Q & A “Rädd att ta hjälp av en pt, att denna typ ska tänka nu jävlar ska tjockisen få lida för sin lathet. Men det är ju inte lathet, jag är rädd.””

 1. Här har du en överviktig tjej på 115 kg som gillar att träna.

  Jag känner mig ofta otymplig och osmidig.
  Men jag har blivit en sån som folk ser som en tränande person. För att jag tränar, kontinuerligt och alltid.

  Jag har också en pt som jag skaffade rätt nyligen. Mycket för att få hjälp att göra rätt för att minska skador. Men också för att få pepp, få höra att jag är duktig och få höra att jag gör rätt.

  Det ger mig självförtroendet när jag sen tränar själv. Jag vet vad jag ska göra på gymmet och jag vet att jag gör rätt.

  Håller med Joanna, hör runt om du har någon personlig rekommendation och sen känn av kemin med den pt:n. Berätta dina farhågor, vad du tycker är läskigt eller vad du tycker känns jobbigt.

  Klickar ni inte – gå vidare. Fortsätt inte bara för det känns obekvämt att ”inte boka fler pass med hen”

  Jag rekommenderar Marie som jobbar i Lofsangruppen. Men det är ju för att jag klickat med henne. Men det kanske inte du gör.

  https://lofsangruppen.se/marie-akerlind

 2. Jag tänker spontant på Sara, fitnessfeministen ( på Instagram ) Hon har en skön syn på träning. Beror visserligen vart du bor.
  Som ovan skriver, kolla runt med olika PTs och se vem som passar dig bäst. Det är en investering i dig själv och det ska passa dig, ingen annan. Lägg inte pengar på en som du inte trivs med, har skev syn osv.
  Lycka till!❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *