,

Q & A – träning, tävling och motivation.

Hur peppar och tränar du dig inför ett maraton?
Svar: Jag tänker igenom alla momenten, mina tre block som jag delar in distanserna i, och går igenom dem noga. Spellistor skapas och jag tänker på känslorna som tar över sista 2 kilometerna på ett lopp. Euforin som blandas med smärtsam trötthet. Jag tänker på den och på hur jävla nöjd jag kommer att vara. Men sen så ser jag genuint framemot att faktiskt springa. För det är inget jag vill “beta av”. Jag vill ju vara där, mitt i, och göra det. Jag vill ju. Det är mitt varför, och har man ett sådant så har man även motivationen.

Vad är ditt nästa mål?
Jag har Barcelona Halvmaraton inplanerat där jag vill krossa min senaste tid, sen har jag fått lite förfrågningar om att skriva om lopp utomlands. Vilket jag förmodligen kommer att göra, jag gillar verkligen det upplägget. Springa och skriva. Passar mig perfekt. Vill utveckla löpningen ytterligare och är så sugen på att springa samt cykla Vasaloppet 90 km.

Har du en till tävling inplanerad? När tror du att du kör din nästa Ironman?

Det har jag, eller ja, ett par stycken. Som jag skrev ovan så är halvmaraton näst på tur. Jag har dock inte bestämt mig än om jag kommer köra en fulldistans IM nästa år. Jag kommer eventuellt hålla mig till IM-halvdistanser samt längre löplopp och fokusera på att bli en starkare löpare. Jag får se. Mycket kan hända och ni vet ju hur jag är vid det här laget – infall kan ske i princip när som.

Tänker du ha en säsongsvila och om hur kommer den isåfall se ut?
Ser denna veckan som en liten vila. Och kommer lägga in lite block då och då under våren som jag helvilar i samband med jobbresor eller liknande. Men annars nej. Jag behöver inte det. Jag vill träna på och mår bra utav det.

Hur gör du med träningskort? Jag tycker det är svårt att välja gym, ingen har engångsträning.
Jag engångstränar inte så har inte det problemet. Jag har varit medlem på SATS i snart 6 år. Funkar bra. Sen “gästkör” jag på olika andra gym vid tillfälle. Har ett klippkort på Barrys, får hänga med och träna på olika boxar etc.

Hur får/har du energi varje dag till allt du gör?
Det har jag inte, vissa dagar stupar jag i säng vid åtta och andra får jag ändra om planerna på dagen för att jag inser att det blir för mycket. Jag får till 98% ihop det, men är fine när det inte går som jag vill. Men jag ser till att de basala grejerna i livet funkar. Som tex mat, sömn och relationer. Funkar de – ja då funkar resten.


55

Ett svar till “Q & A – träning, tävling och motivation.”

  1. Att springa ultravasan är det bästa jag gjort i löpväg. Det finns ingen bättre känsla än den mörka morgonen vid starten och sedan ljuset som går upp över myrarna, alla som lunkar på i den monotona rörelsen med samma mål. När det är 3 mil kvar är det som att alla deltagare tystnar och bara fokuserar på ett steg efter det andra. När du kommer till Eldris och det står 9 km, det är inte längre tvåsiffrigt på skyltarna. Jag har gjort detta lopp två gånger, vill göra det igen och igen och igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *