Q & A

“Wow Joanna! Du är så grym! När du kör dina långpass på tex 25 km, springer du konstant eller smyger du in någon toa/fotopaus etc? Jag vill komma upp i km men vettetusan hur jag ska börja. Läst lite om att gå någon minut varje km etc. Hur började du? Superintressant med löpning tycker jag. En helt ny värld för mig!”

Svar: Hej och tack, så kul kommentar!  När jag började springa längre pass så brukade jag ofta dela upp dem i två delar med en “halvleks” paus i mitten. Det kunde tex vara fotopaus eller bara att jag gick 2 minuter. Den korta stunden kunde ge mig ny energi och då kändes inte exempelvis 15km långt. När jag tränade på milen för några år sedan så sprang jag 2 km, gick 500m och sen sprang igen. Sen ändrade jag det efter 2 veckor till exempelvis springa 3km och gå 400m osv. När jag sedan satte ihop allt till en enda lång distans var kravet bara att jag skulle orka runt utan att stanna. Om det så skulle vara att jag joggade på stället. Bara jag ej stannade. Tiden spelade mindre roll och i lurarna hade jag en podd, för då fokuserade jag på något annat. Det tricket kör jag fortfarande med idag. Men numera blir det 3-4 avsnitt istället för ett då sträckorna har ändrats lite 😉

Nu när jag har börjat komma upp i längre sträckor och vet att jag håller i kroppen och farten i exempelvis 20km så har kör jag inga pauser alls. Fotopauser är före eller efter passet. Ibland fotar jag i farten. Detta är för att jag har börjat “jobba” med min fart och vet att det kommer krävas mer än bara pannben för att fixa Ecotrail och Ironman på den tiden jag önskar. Lycka till och ge inte upp, det kommer lossna!

Finns det någon speciell tanke bakom att du har börjat med mer outfitsbilder?
Svar: Tanke och tanke, nej inte direkt. Jag gillar kläder och mode helt enkelt. Och mina dagar är så mycket mer än träning och då jag har ett genuint intresse för kläder så blir det en ganska naturlig mix som nu vävs in mer i mina sociala medier. Jag gillar att uttrycka mig genom vad jag bär och kläder för mig är attityd. Jag är mer livsstilsblogg än bara en träningsblogg, känns det som i alla fall.


Hej! Ditt favorit torrschampo?
Svar: Toni & Guy och Balmain.

1

4 svar till “Q & A”

 1. Skulle vara kul att höra om din träningsbakgrund genom åren och vilka idrotter du höll på med som liten.

  För att klara ett triathlon hur många gånger i veckan måste man träna? För att “lyckas bra”? Förstår att detta är mycket generellt men kanske finns lite riktlinjer? Hur mycket tränar du per vecka?

  • Hmm..undra om jag inte ska samla ihop några frågor i en videlogg? Vore det något? 🙂

   Dessa frågor du har ställt är kalasbra! tack förresten!
   Kram!

 2. Vad bra att du gillade mina frågor! Kom på en till liten fråga…hur ska man fördela träningen mellan löpning, simning och cykling?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *