,

Q&A – “Dina bästa tips för hur man kommer igång med triathlon”

“Hej och tack för en himla bra och inspirerande blogg!
Är själv sugen på att börja med triathlon (har kommit så långt att jag skaffat en racer och en våtdräkt med drömmålet att genomföra en IM 70.3 nästa år) och undrar om inte du kan dela med dig av dina bästa tips för hur man kommer igång? Hur ska man tänka med träning och återhämtning? När ska man börja fundera på att skaffa en coach?

Du är grym!”

Hej! 
Så roligt att du är sugen på att börja med triathlon, det är och kommer alltid att vara ett av mina bästa beslut i livet. Jag tycker definitivt du ska satsa på en 70.3 distans nästa år, helt klart genomförbart. Här kan du läsa mina racereports från bland annat IM Jönköping, IM Gdynia och IM Marbella. Har samlat lite inlägg till dig som jag rekommenderar att du läser, där står det mesta. Gällande träning och återhämtning – ja alltså jag vill verkligen slå ett slag för att anlita en coach. Jag kör med Simon Forsberg och har ett rätt omfattande coachupplägg med avstämning varannan vecka och daglig planerad träning. Men det finns “friare” coachningsupplägg att tillgå om man vill mjukstarta. Det viktigaste som jag har fått med mig under dessa två är att nöta nöta nöta. Det funkar liksom inte att simma en gång varannan vecka och tro att man ska bli bra på crawl. Man måste ta sig dit och spendera x antal dagar i veckan i bassängen. Samma sak gäller cyklingen, samla mil i benen och träna kvalitativt. När man har kommer över den första tröskeln där allt känns riktigt jobbigt och som att det ej kommer gå så kommer det faktiskt, tro eller ej, att lossna.

Energiintag under tävling 
Packa inför IRONMAN (Triathlon)
Sugen på att börja cykla? Såhär gjorde jag!
Cykeltips och träning innan tävling
Vo2Max och laktat-tester
Skaffa coach?
Triathlon for dummies del 1
Triathlon for dummies del 2
Triathlon for dummies del 3

Triathlon är en sjukt allsidig sport som dessutom har varit ett stort mental stöd för mig. Jag har verkligen byggt pannben, upptäckt nya sidor hos mig själv och landat i min träning och vem jag är. Jag kommer alltid lyfta tungt och testa olika sporter, men jag vet ganska säkert att triathlon är här att stanna. jag menar, har jag klarat 5 stycken triathlon så finns det ju inget stopp längre, eller hur?

Lycka till och tveka inte att fråga om något är oklart. <3

0

0 svar till “Q&A – “Dina bästa tips för hur man kommer igång med triathlon””

 1. Hej, du är inspiration. Tror att jag mötte dig på racer i höjd med Lidl i Orminge i fredags? Kanske kanske inte 🙂

  Undrar hur det ser ut med cykelbanor/trottoarer från Hemmesta mot Rindö och Vaxholm?

  Med vänlig hälsning, Maila

  • Hejhej!

   I fredags? Njae, men jag var där i tisdags när jag cyklade ut till Gustavsberg. 🙂

   Det är en del bra cykelbanor men sen är det i princip bara landsväg efter Siggesta Gård.

   Happy cycling!

 2. Hej! Perfekt med tips! En fråga, såg att du skrev kompressions vadskydd? Tar du på dig det redan till simningen? Jag har vant mig vid att ha det på distanspass. Provade i helgen utan och det funkade….
  Har du cykelhandskar?

  • Hej hej!

   Ibland har jag vadkompression redan på simningen men det händer inte alls ofta. 🙂

   Nix, inga handskar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *