Q&A – Hur fördelar du din tid mellan dina jobb och träning?

“Hej! Jag tycker du är så inspirerande i allt du gör och du har fått mig att faktiskt börja använder min kalender mer vilket har fått mig att hinna med min träning på ett bättre sätt!! så tack! Kan inte du berätta mer om hur du fördelar din tid mellan allt du gör? / Sara”

Hej Sara, sitter och ler när jag läser din kommentar. Älskar att du är med i kalendergänget nu, mer struktur åt och mindre tidsstress åt folket! Jag passar på att väva in en annan fråga som jag dagligen får av människor jag möter i olika sammanhang vilket även är relevant för din fråga. Det är om jag jobbar heltid med mina sociala medier och Friendcation (länk till grupp). Ni anar inte hur många gånger jag får ett chockat ansiktsuttryck som svar när jag berättar om mitt jobb, det vill säga mitt heltidsjobb och att min blogg, podd, instagram, Friendcation och träning (även om träningen är oerhört viktig för mig och i princip aldrig åsidosätts, kan räkna de gånger det har hänt på en hand) är en sidosyssla. Det är alltid lika roligt.

Mitt heltidsjobb är den som styr mitt upplägg skulle man kunna säga, jag har turen att ha en fantastisk chef och möjligheten att jobba hemifrån då och då. Har skrivit lite mer om min karriär i ett eget inlägg som du hittar här.

Mina dagar ser väldigt olika ut dag för dag, 99 fall av 100 går jag upp tjugo i sex, tränar och åker sedan ut till Mörby C där mitt kontor ligger. På tunnelbanan dit svarar jag  på mail samt alla instadm:s och kommentarer jag får. Resan tar ca 40-50 minuter en bra dag  och det är väl egentligen det enda positiva med pendlingen – att jag hinner med annat under tiden. Jobbar jag hemifrån så delar jag in mitt arbete i block och har oftast en längre lunchpaus där jag river av möten på stan. Jag kastar om så det funkar och ser alltid till att jobba in det som saknar på kvällen eller helgerna. Jag finns dock alltid tillgänglig på mail och telefon. Under dagen kommer oftast blogginlägg upp, dessa är för det mesta tidsinställda då jag aldrig skulle kunna sitta och göra dessa på arbetstid. Det är heller ej hållbart att hålla på med flera saker samtidigt och jag schemalägger mycket av det jag gör i jobbet genom att exempelvis blockera en timme för hantering av mail eller lägga in specifika projekt som möten. Samma sak gäller jobbet med mina sociala medier. Blogginläggen skapar jag under kvällar och helger. Men det händer ofta att jag skriver ner utkast i mobilen som jag filar till och postar ganska direkt när jag sitter på exempelvis tunnelbanan eller på kör långpass inne på cykeln.  Kvällarna brukar bestå av events, middagar, träning samt jobb med Friendcation och mitt egna varumärke och företag. Kan ta igår som ett exempel: lämnade kontoret vid fem och mötte upp Louise för ett event med Women WithGT30. Eventet handlade om startups och branding vilket ligger i intresse för mig och Louise i med Friendcation och vår framtid gällande den idén. När eventet var slut runt halv åtta gick vi för att äta en bit mat och jobba med att ordna en sista inför ett event vi snart släpper.

Så kan en dag se ut, och just nu är det i princip jobb varje dag – även helger då jag exempelvis ordnar med samarbeten, poddinspelningar, events med Reebok eller Friendcation varvat med 2-3 timmars träning per gång. Men jag tänker det som en investering för framtiden och att jag någonstans formar min framtid. Visst önskar jag att dygnet hade fler timmar och självklart vet jag om att det inte är optimalt att jobba så mycket.
Men det är en period av mycket jobb just nu och ni som följer mig vet att jag även är riktigt bra på att njuta av livet och även ta det riktigt lugnt när jag kan. Jag ser inte det som någon prestige att jobba mycket. tvärtom, mitt mål är att skapa mig en framtid där jag exempelvis kan lägga mer tid på resor och träning. Men det tar tid och kanske inte sker fören jag är 40, och det gör ingenting, men jag har ett mål och något att jobba mot. Det löjligaste som finns är när människor skryter om hur många timmar de jobbar eller sitter över på kontoret. Blir inte imponerad alls, tvärtom.

Detta tempo innebär att jag lever efter min kalender och har dagarna väldigt strukturerade. Vilket gör att jag har koll på min tid, eller rätta sagt: kontroll. Vilket är lite motsägelsefullt då jag egentligen inte är en vidare strukturerad person privat. Fråga bara min sambo. Han får frispel på mig med jämna mellanrum och den som tar mer parten av jobbet med hemmet vilket jag är väldigt tacksam för. Men när det kommer till jobb så har jag stenkoll även om det ibland ser ut som ett skenande tåg. Jag är ingen person som har färgkodade mappar på skrivbordet, jag har ofta tusen tankar i huvudet och lever lite på språng. Men det funkar, jag levererar och missar aldrig en deadline.

Jag älskar att jobba, men jag älskar tamejfan att vara ledig och göra det jag älskar mer. Kanske är det därför jag jobbar så hårt, att på mitt egna sätt kunna skapa mig min version av drömlivet. Jag är närmre idag än jag var för ett år sedan, även om jag bara har förflyttat mig någon meter, men det är spelar ingen roll så länge jag mår bra.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *