Q&A IG-STORY DEL 1

Här kommer svaren på frågorna ni ställde i min instastory. Blev en del så jag delade upp dem på två. Jag skrev av alla när de kom in i ett tomt dokument och då många av dem är väldigt lika så jag har slagit ihop dem, som tex frågor om triathlon, motivation osv.

Vad kommer bli din största utmaning när du börjar träna igen framöver?
Att ta det lugnt och inse mina begränsningar. Jag vill så mycket och det handlar inte om någon rädsla som någon trodde att tappa formen, gå upp i vikt eller dega ihop. Självklart är det aldrig kul att stanna upp och känna att det man har byggt upp under året sätts på paus, och då blir man extra ivrig att komma igång igen där man slutade. Men det är inte fullt så lätt har jag fått till mig av både min coach och läkare. Vilket jag förstår och jag försöker just nu lita på Coach Simons ord om att det kanske rent av är bra för mig att “vila mig i form”. Hans största utmaning när han har tränat mig har inte varit att få mig att genomföra pass eller att trycka på, utan det har varit att få mig att vila.

Vad jobbar Calle med?
Han jobbar inom IT och är partneransvarig på ett brittisk bolag.

Vad hände?
Det står här.

Dina tre bästa tips om träning och kost för en nybörjare?
Träning:
1. Sätt ett tydligt, men realistiskt mål.
2. Hitta en träningskompis alt gå ett bootcamp, anlita en PT eller gå med i något träningsforum/klubb. Våga be om hjälp och dela resan med någon.
3. Införskaffa snygga träningskläder, det ger faktiskt motivation.

Kost:
1. Om du ska gå på ett kostschema, vilket jag inte tycker är fel OM man gör det rätt, så anlita någon kunnig och INTE någon hobbykostexpert på Instagram som har gjort en bikinifitness-tävling och anser sig nu veta allt om macron och viktminskning.
2. Keep it simple och ta det i små steg. Byt ut godiset mot frukt då och då, drick vatten till maten, ta ett glas vin istället för tre.
3. LÄS på. Sök kunskap. Sätt dig in i studier och bra faktaböcker om kost och näring.

Vad är ditt bästa tips för en bra start på dagen.  Du har sådan energi!
Träna. Sorry om jag låter präktig nu, men det ger mig energi och jag har en bättre dag om jag tränar än om jag inte gör det.

Hur lika eller olika är du och Calle?
Vi är oerhört olika men har efter 3,5 år tillsammans blivit någorlunda synkade. Han är lugn, jag är..ja som jag är. Han är mer “blå” och ordningsam medans jag är väldigt röd och stormar fram som en orkan. Han lagar mat som en gud, jag lyckas koka sönder äggkokaren. Han har inga problem att vara hemma och sköta hushållet medan jag gör min grej, och jag har inga problem att låta han det ansvaret heller.  Han kan allt om allt och visar sin värld och jag öppnar upp min värld med mina åsikter, mina äventyr och mitt sätt att leva. Jag drar med han på hike-turer, cykellopp och andra konstiga grejer som jag hittar på, han bokar business biljetter åt oss till Hong Kong över en helg som en rolig grej. För att han älskar att flyga, äta och dricka gott. Vilket även är något vi delar. Det är inte alltid lätt, och vi kommer från väldigt olika världar, men vi kompletterar varandra ändå väldigt väl och har riktigt roligt ihop.

Du får välja ett intervall upplägg resten av livet. Vilket väljer du?
Nu blir Coach Simon glad för jag väljer lätt hårda 4×4 Vo2max intervaller.

Tips för att klara av sthlm halvmarathon? Ska springa för första gången!
Shit vad KUL! Drick mycket dagarna innan, även om det inte är lika varmt som nu. Värm upp kroppen. Dela in loppet och ha en plan. Tex: De fem första kilometerna springer jag i detta tempot. Så att det händer något och du har kontroll, det har hjälpt mig väldigt mycket. Men det viktigaste är ändå. HA KUL!

Du är den mest inspirerande personen jag vet! Hur blev du så peppig?
Göd mitt ego, gör det bara! Nej men skämt å sido. Tack, jag blir oerhört glad av att höra detta. Min peppighet grundar sig i att jag gillar att dela med mig och jag är en väldigt filterfri människa. Somliga uppfattar mig som aningens brysk och för rättfram. Jag vet att Calle många gånger har påpekat min något ärliga ton som ibland har missuppfattas. Jag är väldigt enkel. Tycker jag något så säger jag det. Men det ligger oftast inte mer i exempelvis ett “nej, jag vill inte” eller “jag tycker man är riktigt korkad om man gör såhär”. Det menas inte som ett personligt påhopp, utan mer att jag tycker så just här och då och stöttar ej handlingen etc. Och samma sak gäller min peppighet. Jag märker att min ibland väldigt avskalade “just fucking do it” attityd tilltalar människor.  Vilket är kul, för jag vill ju bara väl även om jag låter hård.

Blir det drygt med alla instameddelanden vi/jag skickar?
Vet du? Jag fick denna frågan igår när jag åt lunch med Annie. Vi pratade om att min mobil hade dött efter en timme då jag får så mycket insta-dms och nu efter olyckan så har det gått från 30-60 om dagen till upp mot 500. Det är oerhört mycket och jag försöker svara på varenda en, ibland bara med ett hjärta så att personen åtminstone ser att jag har sett meddelandet och inte tror jag skiter i det men oftast skriver jag tillbaka något längre. Aldrig någonsin har jag tyckt det har varit jobbigt. ALDRIG. <3

Hur kom det sig att du började med triathlon/ ironman?
Den korta historien är att jag fick hälsporre och köpte en racer, vilket fick mig att anmäla mig till en sprint-distans och sen fick jag mersmak. IRONMAN blev ett naturligt steg efter 2 stycken olympiska distanser. Många hoppar på IM direkt, men jag har inte bråttom.

Hur börjar man bäst med triathlon?
Har listat alla inlägg om triathlon i ett inlägg här.

En hudvårdsprodukt du inte kan vara utan och varför?
OJ! Fan vad svårt. Det finns så många produkter som är helt fantastiska och som jag använder dagligen. Men jag säger olja. Funkar både på sommaren och på vintern, ger glow och fukt samt är riktigt bra att tvätta bort smink med.  Nu använder jag flera olika men Decleor, Kora Organics, Elisabeth Arden, Madara, Neals Yard och Kiehls är några favoriter.

Lägger du ner mycket pengar på kläder?
Vad är mycket? Allting är relativt. Men nej, det tycker jag inte.

Hur ofta tränar du i veckan? 
Bortsett från nu så tränar jag 6 dagar i veckan. Skriver om min träning varje vecka under “fredagslistan” som finns här.

Är det sant att dina följare köpte en gucci väska åt dig!?!
Det är sant att tjejerna i Friendcation gick ihop och köpte en “krya på dig” present till mig när jag kom hem från sjukhuset. Och ja, dessa tjejerna följer mig men jag vill inte kalla dem för följare, för vi är som ett stort härligt gäng av vänner i Friendcation. Men ja, jag fick en fantastisk fin svart Gucciväska av dem och jag kommer aldrig någonsin göra mig av med den. Så tacksam ♡

Räknar du kalorier eller följer diet?
Nej, inget av det. Jag har koll på vad jag stoppar i mig men äter allt förutom kött vilket jag inte har ätit på snart ett år.

Ditt bästa löptips?
Våga springa längre och våga tro på att du kan springa.

Del två kommer om några dagar, kul att ni är så många som skickar frågor. Helt okej att fortsätta skicka in. Stay tuned!

0

0 svar till “Q&A IG-STORY DEL 1”

  1. Tack för härliga svar!!
    Och att Calle jobbar inom IT, tror jag jobbar i fel stad för i IT branschen i Göteborg finns det inga sådana hottisar!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *