Q&A IG-STORY DEL 3

1. Vill gärna ha tips på hur du har tränat upp farten i löpningen. Har fastnat i ett lufssteg.
Mitt bästa tips som har funkat för mig är intervaller och progressiva ökningar i ett långpass. Lägg in en blandning av korta, långa, snabba, och backiga sträckor  där du ökar farten. Det kommer utnyttja ditt anaeroba system och öka din aeroba kapacitet, vilket förbättrar din förmåga att upprätthålla en snabbare fart. Jag körde oerhört många pass där jag körde 8x1km på min tröskelfart i vintras. Tusingar är riktigt bra, men även 400-meters intervaller på där man håller ett tempo som känns vidrigt att hålla. Det har hjälpt mig. Våga bryta ditt mönster och bli trött.

2. Vilka shorts springer du i? Tänker främst på skav mellan låren. 
Jag springer främst i dessa, dessa och dessa. De funkar för mig. Sen vet jag att dessa, dessa och dessa är bra och kan rekommendera dem. Ett annat tips som faktiskt fungerar är det gamla tricket som aldrig kommer gå ur tiden, finns här.

3. Jag behöver lurar som sitter på plats!
Jag har dessa och dessa  – de fungerar bra.

4. Vad är det värsta du vet?
Ignorans, ovilja att försöka förstå eller testa något nytt samt känslan av att sitta fast. Att inte utvecklas och befinna sig i ett hamsterhjul. Uh, ryser.

5. Bästa tipsen på att hantera prestationsångest?
Jag har skrivit lite om det här och här. Sen står jag fast vid att man ska avfölja konton på instragram/bloggar som spär på den ångesten. Jag gjorde det senast igår.

6. Hur hittar du motivationen de dagar när det känns som du helst vill lägga dig under täcket?
När det kommer till träning så tänker jag alltid på varför jag tränar, jag vet att jag tjatar om att veta sitt “varför”, men det är väldigt viktigt och återkommande för mig. Det är det som driver mig framåt och det som får mig att rationellt bena ut vad det är som “tar emot” vissa dagar. Vissa dagar är det bästa att lägga sig under täcket och bara vara, medan andra dagar så mår man mycket bättre av att röra på sig. Men ska jag vara helt ärlig så är de dagarna få där jag känner att jag helt inte orkar träna. Jag vet vilken glädje det ger mig och hur bra jag måst efteråt, och då är valet enkelt.

När det handlar om jobb eller andra aktiviteter så gör jag det bara. Jag är en vuxen människa och kan inte stanna hemma från jobbet bara för att jag ej känner för det en dag. Det låter väldigt enkelt, och det är det. Men det är definitivt inte roligt alla gånger.

7. Dina topp 3 (värsta) fyllor?
Haha, roligt fråga. Gud, de är så många. Var ska man börja? Ja, jag var väl inte guds bäst barn när jag var yngre. Den sjukaste är ändå när jag säsongsjobbade nere på Kos och somnade i en fontän mitt i en korsning på väg hem från efterfesten på stranden. En gång var jag i Köpenhamn och såg The Rolling Stones, tror det var typ 12 år sedan, och vaknade på ett hotellrum 1.5 timme innan jag skulle börja jobba på en golfrestaurang utanför Ystad. Jag hann med 2 minuters marginal och kräktes i en soptunna på väg in till personalrummet. En annan sjuk grej var när jag var ute med ett par klasskompisar en av de första gångerna i Stockholm, vi bodde på Campus i Norrtälje och tog bussen in för att festa loss på Café Opera. Vi gick loco, välte en julgran, tog springnota på taxin och vaknade upp i ett badkar i en gigantisk våning på Sveavägen som ett par amerikaner hyrde över helgen. Vi fick fråga oss fram om vägen till Tekniska Högskolan där vi tog bussen tillbaka till Norrtälje utan jackor. För dem hade vi supit bort.

8. Ditt drömjobb?
Jag vill bo i ett varmt land, konsulta med det jag gör idag på halvtid och jobba med mina sociala medier samt träning på halvtid. Jag vill resa, skriva och jobba mer med människor. Det är min dröm.

9. Är det inte jobbigt att hela tiden lägga upp vad du gör på stories? 
Näh, om det är jobbigt så gör jag inte det helt enkelt.

10. Har du tatueringar?
Jajamän, 2 stycken och jag vill ha fler vilket kommer ske då jag har bokat ny tid! Tjoho!

 

 

0

0 svar till “Q&A IG-STORY DEL 3”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *