Q&A. “Hudvårds & smink-favoriter just nu?”

Detta är en samlad fråga då jag varje dag minst får 4-5 frågor gällande min hud, vad jag använder för smink samt mina bästa knep för en aktiv livsstil som inte påverkar huden.

 Jag gillar att testa olika märken och prova mig fram. Min hud är väldigt tacksam på det viset och jag märker direkt om det funkar eller inte funkar för mig. De  senaste 2 månaderna har jag använt mig utav produkter från Swiss Clinic om bland annat har Skin Rollern i sitt “stall”. Denna har jag använt flitigt tillsammans med tillhörande gel som appliceras direkt efteråt. Skin Roller fungerar som så att man rullar ca 500 små små mikronålar tillverkade av kirurgisk stål i ansiktet. Detta skapar tusentals små “hål” i huden som i en läkningsprocess stärker upp huden, ökar blodcirkulationen, stimulerar produktionen av kollagen samt skapar ny tillväxt av bindväv och slätar ut ojämnheter.  Nu hade jag inte problemhy innan jag började använda den men jag tycker mig ha fått mer lyster och “spänst” i hyn efter några veckors användande. Jag har även använt mig av deras serum som har blivit en favorit och alltid hänger med, dag och natt krämerna, ögonkrämen samt ansiktsrengöringen. Tyvärr har jag inte fastnat helt för den micellära gelen då jag inte tycker den tar bort allt. Jag gillar när det löddrar ordentligt vilket min nya favorit som jag kommer skriva om lite längre ner gör.

Här ser ni mina andra favoritkrämer. Här ska även Clarins Beauty Flash Balm vara med men jag tog slut på tuben häromdagen. Men det är en kräm som jag alltid kan lita på och som har hängt med mig i flera flera år. Men låt mig berätta lite om dessa krämerna. Från vänster:

1. Make Up Forever – Base Eclat Radiant Primer. Denna jämnar ut väldigt bra och ger extra lyster på vintern.
2. Make Up Forever – Base Lissande Smoothing Primer. Denna primern är lite tricky, allting beror på hur dagsformen för min hy är. Ibland är den klockren och håller hela dagen, ibland blir huden oljig efter bara några timmar. Så man kan väl säga att det är en bubblare.
3. Too Faced – Hangover. Drömmarnas dröm kräm som räddar upp det mesta.
4. ACO – Renewing Face Oil. Denna jäkeln blandar jag i mina foundations, rengöringskrämer samt använder den som nattkräm. En allt i allo olja skulle man kunna beskriva den som.
5. DECLEOR – Aroma Cleanse 3 in 1. Min nya favorit. Använde den under hela semestern och den tar verkligen bort ALLT. Stort plus för att den löddrar och ansiktet känns kliniskt rent efteråt.
6. DECLEOR – Aroma Cleanse milk. Lite mildare variant men fortfarande väldigt bra. Brukar använda denna efter träning exempelvis.
7. The Ordinary – High Spreadability Fluid Primer. Topp 3 primers just nu. Konsistensen fungerar väldigt bra med min hy och jag får en jämn bas. Speciellt om jag har tyngre foundations.
8. DECLEOR – Ultra moisturising & plumping mask. Riktig skön liten rackare. Har kört den en gång i veckan och den gör vad den lovar.

När det kommer till smink så är jag en periodare, jag testar nytt, byter ut och uppgraderar mig ständigt. Men här är ett plock av vad jag använder mest idag.

1. Benefit – Goof Proof Brow Pencil. Grym ögonbrynspenna som kommer ta slut vilken dag som helst nu. Oh noooo. (Note to myself: besök Sephora snarast!)
2. Benefit – Watts Up Highlighter. Bästa krämsticket jag har testat på hittils. Använder på kindbenen, näsan, som ögonskugga, på nyckelbenen. You name it!
3. Benefit – Galifornia Blush – Har snöat in mig på denna som jag använder både som ögonskugga och rouge.
4. No 7-  Stay Perfect Foundation – Bytte ut min Dior mot denna då jag upplevde att den var mattare. Den är helt okej och jag tycker den sitter bra, men ingen “wow”-effekt direkt. Jakten på den perfekta foundationen är i full gång.
5. Benefit – KA-BROW. Helt klart den bästa cream-gel ögonbrynsprodukten på marknaden.
6. Urban Decay – Colour Correcting Fluid. Använder denna endast för att täcka över någon envis finne då och då. Funkar även vid rodnader. Bra komplement i sminkväskan.
7. ACO – CC CREAM. Helt klart den bästa CC krämen jag har testat, och då har jag ändå testat runt ordentligt. Denna använder jag dagligen och växlar mellan medium och light i färgen. Funkar även att träna med då huden ändå får andas. Stort plus för spf 15!
8. NARS – Highlighting Blush Hot Sand. Fick denna i ett utskick och det var love at first sight. Använder denna dagligen och blandar bland annat ut den med min rouge.
9. Benefit – Mascara The´re real! Älskar denna mascaran, den är m a g i s k! Punkt.

Dessa produkter har jag alltid i väskan, dygnet runt, vare sig jag befinner mig i Kina, Mörby C eller på vift i Köpenhamn.

1. Urban Decay – De Slick Mattifying powder. Detta rispudret räddade mitt liv för 2 år sedan när min broder från en annan moder Alexander presenterade mig för det. Sen dess har jag handlat på mig några stycken som ligger i väskor, jackor och på jobbet. Mattar ner utan att lägga sig som kaka. Rekommenderar detta mest av alla produkter i detta inlägget.
2. Carmex – ny kärlek efter ett pressutskick förra veckan. HUR kan jag ha missat Carmex? Tidigare hade jag alltid EOS eller försvarets hudsalva, men nu får denna lilla jäkel hänga med på äventyr istället.
3. The body Shop – Oils Of Life. Till nagelband, läppar eller torra armbågar. Jag har alltid en liten flaska med olja med mig vart jag än går. Funkar även som nöd-rengöring efter tex träning.
4. Benefit – The PORE-fessional. Riktigt bra mattande puder. Slår inte Urban Decay, men är ett bra komplement. Extra plus för den lilla borsten man skruvar ut.

Låt oss prata lite om läppstift. Jag har ju en del sådana, här är typ en procent av min samling. Men jag tänkte att ni får se de färger jag använder mest just nu. Det är väldigt mycket vinrött, korall och rött. Jag använder mig mest utav MAC, Elizabeth Arden, No7, Givenchy och Isadora.

 

 

Oj, detta var inte direkt någon vacker bild men äh, ni vet ju redan att jag inte är någon Influencer med perfekta bilder. Det är helt enkelt inte jag. Jag använder mitt smink och då ser det ut såhär. Dessa två är mina favorit-paletter för ansiktet.

1. Too Faced – Cocoa Contour är precis som det låter, ett countouringkit som luktar choklad. Använder även den mörkaste färgen som ögonskugga.
2. Urban Decay – Naked 2. Grymt bra ögonskuggor med lagom mycket lyster och “glitter”.

Det var ett litet plock av vad jag använder mig utav. Jag kan göra en uppdatering framåt våren när jag har uppdaterat mig med vårens nyheter och färger.

Ha en kanonfin dag, och för er som ska på min och Louise BeautyDinner tillsammans med Swiss så ses vi ikväll! Så pepp! ♡

6

4 svar till “Q&A. “Hudvårds & smink-favoriter just nu?””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *