,

Räkbowls och löpbandsmentalitet.

Räkbowl med kikärtor och rödlök i en vitvinsvinägers vinegrette med citrololja. Riven blomkål kokad i Renée Voltaire Lantbuljong, ägg och strimlad zucchini. 
Igårkväll spenderade jag en timme på löpbandet och drog igenom mitt nya tröskelpass. Det är en trygghet för mig att testa det på löpbandet, och verkligen “jobba igenom” det innan jag tar utomhus och applicerar det på mina utomhuspass.

Min första känsla när jag tog upp mitt schema och kollade igenom vad dagens pass skulle bestå utav var trötthet. Helt plötsligt blev jag sååå trött. Tankarna började deala. Hmm.. hade jag inte behövt lägga den timmen på lite jobb istället? Oj vad mycket tvätt där låg i tvättkorgen då!  Man BEHÖVER faktiskt inte, vore det inte skönare att stanna kvar i soffan med ett avsnitt till av Nashville? Orkar jag verkligen?

Och så höll min hjärna på under tjugo minuter medan jag gickpå toa, drog fram pulsbandet, bytte om och blandade en EAA shake.

Missförstå mig inte. Jag tvingar mig aldrig till träning om jag är riktigt utmattad, har ont någonstans eller börjar bli sjuk. Men här handlade det inte om det. Här var det helt och hållet min inre lathets-gudinna som gnällde. För jag är lat. Oj oj oj. Vardagsmotion? HA! Bespara mig. Jag tränar för att slippa just vardagsmotion.

I dessa lägen stänger jag av och bara går ner till det där satans löpbandet och river av det. A girl got to do what a girl got to do mumlar jag och riktar blicken framåt. Och mycket riktigt, 5 minuter in i passet sprider sig den där välbekanta känslan av “nujävlarskajagköttaaaaaaa” med andra ord: Endorfinerna börjar dansa foxtrott i kroppen.

Hur passet gick? S k i t bra. Jag blev överraskad hur bra det kändes i benen och rent mentalt att köra längre intervaller. Det är trots allt en märkbar förändring från att köra 2 minuters intervaller till nu 9 minuters.

Långa intervaller med progression | Zon2(5:40-5:50/km alt 132-142HR) 20 min +3*9min(3min RBI)(öka trötthet en aning, 5-10sek/km, under minut 3,6,9) @4:40-5:50/km

Total tid: 55 min
Sträcka: 11 km inkl upp och nervarv.

Testa, det är roligare än vad det ser ut. Byt ut hastigheten till vad som passar dig.

Sen gick jag hem, lagade en räkbowl med C som förövrigt var riktigt riktigt god och som jag till nästa gång ska uppdatera receptet lite på. Även där körde jag på trygghets-varianten och följde ett recept. När det blev bra (tro mig, jag har en historik av eldsvådor i kök) och jag fick smaka min egna skapelse så höjdes även  självförtroendet och kommer nu freestyla fram en asiatisk tonfisk variant.

Ha en fin kväll ya´ll.

 

5

3 svar till “Räkbowls och löpbandsmentalitet.”

  1. Hej Joanna!

    Tycker det är sååååååååååååååååååååååååå tråkigt med löpband. Har du några tips på hur man ska tänka?

    Du är fett grym!

  2. En fråga till Q&A: efter ca 100 års pluggande har jag tagit examen, fått jobb och ska nu börja på mitt nya jobb. Under studietiden har jag lagt minimalt med pengar på kläder och känner mig nu rätt handfallen inför hur jag ska klä mig och vad jag ska köpa. Jag kommer jobba på kontor, kommer “representera” ibland, men ej advokatbyrå-fint liksom. Har du tips på hur en kan tänka för att bygga upp en snygg garderob?

  3. Kul med frågestund!! Såg på din story och jag har frågat för längesedan och vet att du har svarat men tänkte att du kanske har nya produkter och favoriter? Så min fråga är : vad använder du för smink? 🙂 🙂

    Hoppas du får en jätte fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *