,

REGINA DI ULIVI

Vår tredje stopp på resan, Regina Di Ulivi, ett liten B&B ca 5 km utanför Ostuni. Jag hittade det på en reseblogg i våras när jag gjorde research inför resan. Det var en undersajt till Conde Nast som skrev om små diskreta boenden i de omtalade Trullihusen som kännetecknar södra Italien. Prisnivån, medelbudget på ca 1500 kr natten ink frukost. Perfekt. Dessutom var deras Instagram uppdaterad med bra bilder och ett tydligt bildspråk. Sånt är viktigt. Ett hotell utan en bra Instagram är tyvärr inget hotell jag väljer.

Första intrycket när vi körde in på den långa avskilda grusvägen med små stenmurar som omringade den smala vägen var att detta är precis så jag har tänkt mig detta boendet. 4 nätter i total avskildhet. Vilket vi fick.

Regina ligger på toppen av en liten kulle med olivträd, stenformationer och vilda taggbuskar omkring sig. “Det känns som öknen i Utah” tänkte jag för mig själv när jag möttes av poolen som var byggd i ljus sten. Vilket var något som återkom de kommande dagarna. Känslan av total avskildhet och tystnad. Inte för att det endast finns 4 rum (hus) utan för att det verkligen är tyst. Vilket leder till att man sover som en gud i de svala stenhusen.

Personalen som jobbar på Regina är mysiga och måna om att allt ska fungera. Frukosten serveras mellan 08-10.30 och är en a la carte meny som förbereds på förfrågan med lokala råvaror. Man får en egen nyckel till köket/baren som står obemannad mellan 11:00 och 18:00 och där ligger en liten lapp där man får skriva upp vad man tar. Vid 18:30 serveras aperitivo och det går att få en enklare kallskuren middag vilket vi gjorde en av kvällarna.

Resterande kvällar tog vi antingen bilen eller taxi in till Ostuni för att äta middag.

För bil är ett måste om man ska bo på Regina. Det går inte att förlita sig på taxi och det finns ingenting i närheten om man vill handla eller äta lunch.

Vi spenderade 4 nätter på Regina och jag kan varmt rekommendera det. Det är avskalat, stilrent och oerhört fräscht. Rummen, eller husen, har alla en egen patio och poolområdet är en dröm.

Men det bästa av allt? Oerhört knackigt wifi. Vissa dagar inget alls. Perfekt.

Om vi åker tillbaka? Självklart.

46

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *