Rosa hår med Björn Axéns Color Shots


Minns ni när jag var på detta eventet ? Jag fick med mig lite olika färger  som snällt fick ligga i lådan och vänta då det inte hade uppskattats att färga håret rosa (klick!) innan Mathildas bröllop. Men så idag fick jag ett ryck och tänkte: why the hell not? Om det blir för jävligt så har jag 3 dagar på mig att tvätta ur det då jag ändå ska upp på strategikonferens i Kiruna & Abisko imorgon. Lite rosa hår i vildmarken livar alltid upp.

Färgen tvättas successivt ut med vanligt schampo och man väljer själv hur pass intensiv man vill att färgen ska bli. Jag valde rosa då jag redan var lite lila i håret på grund av min lilla miss med silverschampot i torsdags. Äsch, lika bra att gå full rainbow tänkte jag och satte igång.

Såhär såg håret ut innan färgen. Rätt kall nyans med några lila/grå partier. Jag tvättade hela håret först med vanligt schampo (Klick!) som återfuktar och är väldigt milt då jag tvättar det en del just nu på grund av simningen osv. Efter schamponering så delade jag upp håret i två delar där jag kammade fram luggen för sig då den tenderar att suga åt sig ordentligt. Hade inte varit så snyggt med chockrosa lugg och bubbelgumsrosa bakhår. Är inte riktigt där ännu, hehe.

Tog en ordentlig klick av mitt favoritbalsam (Klick!) som även är en reparerande inpackning och har gjort underverk med mitt hår. Klickade i en klick, tänk er storleken på en femkrona och blandade ut det med händerna. Kammade igenom hela håret så det skulle fördelas jämt och väntade sedan 3 minuter innan jag tog i det sista i luggen. Total tid som färgen satt blev 7 minuter.

Efter att jag tvättade ut färgen la jag i en klick silverbalsam (klick!) som jag nästan direkt tvättade ut. Anledningen till detta var att jag ville testa och se om färgen smälte in med mitt egna hår. Detta behöver man inte göra men jag ville testa plus att balsamet är jäkligt bra som vårdar och lämnar håret väldigt mjukt.

Och här har vi resultatet! Väldigt svagt rosa vilket var precis det jag ville ha. Det enda som inte riktigt blev som jag ville var ena sidan som blev lite starkare på grund av att mitt hår är väldigt torrt där, så färgen fastnade ordentligt just där. Men som sagt, detta är inte en bestående färg/toning. Den tvättas bort på ett par tvättar och sliter inte på håret. Coolt va?

Vill ni testa så finns färgerna här (klick!).

Lycka till!

 

0

0 svar till “Rosa hår med Björn Axéns Color Shots”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *