,

Rostad blom(påsk)kålssoppa

Kan vi ta en minut och beskåda denna gula blomkålssoppa som jag numera har döpt om till påsksoppa? I made this. BOOM! För er som är nya härinne (ni är en del – välkomna!) och undrar vad det är som är så fantastiskt med att laga en enkel soppa så kan jag berätta för er att jag lagar inte mat. Det är inte min grej. Jag älskar mat och kan mycket om mat. Men jag lagar inte den själv. Och jag har de senaste åren blivit tillsagd att jag rent ut sagt är en sopa i köket. Vilket har blivit min verklighet och något jag har kallat mig själv för.

Men sedan jag har fått mer tid över och spenderat den hemma så har jag börjat laga en del (okej, en del mat är 1 g veckan för mig) mat och insett att jag inte alls suger. Och L har ätit allt och varit uppriktigt imponerad.

Så.

Jag är helt OK i köket. Det är bara intresset och tålamodet som är svajigt.

Det var en lång utläggning gällande en soppa. Men jag tyckte det var på sin plats.

Recept:

Rosta ett helt blomkålshuvud med olja och gurkmeja i ugnen på 200 grader. De ska vara gyllenbruna. Fråga mig inte om tid. Vem vet. Lita på dina ögon. Eller näsa beroende på om det börjar lukta bränt.

Fräs vitlök (3-4 klyftor) och gul lök i en kastrull med olja och lite vatten. Rör runt och tillsätt sedan en buljongtärning. Häll på 2 små förpackningar aito matlagningsgrädde och rör runt. Hacka i morötter. Eller nej, de ska i med löken. Men äh ni fattar. Därefter i med blomkålen – mixa med stavmixer och häll sedan på 2 msk misopasta och näringsjäst (fråga mig inte vad det är).

I med pressad citron OCH TAPPA INTE I DEN SOM JAG GJORDE.

Häll på pumpafrön och lägg på lite grönt.

Voila!

Vegan, gul och god.

Hej!

33

4 svar till “Rostad blom(påsk)kålssoppa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *