“….så gillade han den bestämda polskan med en glöd som kan sätta stan i brand lite bättre.”

Det var på ett event på Haymarket där jag träffade Sofia som efter en kram synade mig ett par sekunder innan hon med bestämd konstaterande röst sa “Dina ögon lyser, du lyser.”

Jag log mot henne och bekräftade hennes ord. Ja, jag lyser igen. Vi pratade ett tag om hur det kan vända, från ena sidan till den andra. Hur man kommer över den där avsatsen och allt ser så klart ut igen. Jag berättade för henne att hon inte var den första som hade uppmärksammat och kommenterat min aura. Hon förstod det. Jag berättade att jag hade träffat på en killkompis på på väg hem från träningen häromdagen och vi hade tagit följe pratandes om livet och allt som hade hänt. Efter ett tag hade han tittat på mig och sagt att jag utstrålade en beslutsamhet. Näven i bordet. Lite så. Att det var skönt att se mig tillbaka på den banan igen. För hur gullig jag än kan vara när jag är mjuk och tillmötesgående så gillade han den bestämda polskan med en glöd som kan sätta stan i brand lite bättre.

Jag kramade om honom länge när vi var framme.

Jag kramar många väldigt länge nuförtiden.

Häromdagen pratade jag om singelenergi med en annan tjejkompis som nyligen hade blivit singel. Folk pratar om gravidglow och hur nyblivna föräldrar hittar energi som de inte i sin vildaste fantasi trodde de skulle besitta. Man hör ofta om det. Men det här med singelenergi pratas det inte lika ofta om. Men vi gjorde det. Och visst stämmer det. Det är som ett rus. Ett stort lyckorus som bär en framåt genom nya äventyr, påhitt och sena kvällar med jobb och bekantskaper. Jag sover mindre men orkar mer. Skrattar högre och gråter intensivt. Men gör det med en sådan glöd och energi som jag faktiskt inte trodde jag hade. Det är svårt att förklara, för även om jag är sliten i kroppen eller är tom på energi så är det något som ändå eldar på. Ni som vet, vet. Jag håller det där.

Och trots allt jävla stök med flytt, administration och mängder med jobb på en och samma gång så är det första jag ser på morgonen ett par pigga ögon som tittar tillbaka på mig. Och de morgnar de inte glöder lika mycket låter jag dem vara sorgsna. För jag vet att jag kan känna det motsatta. Att jag känner det motsatta.

Sätta livet i brand.

109

6 svar till ““….så gillade han den bestämda polskan med en glöd som kan sätta stan i brand lite bättre.””

  1. Jag bröt i helgen upp från en två åring relation, som jag trodde och hade hoppats på skulle vara en livslång relation. Jag är inneboende i mitt ex etta, har en tidsbegränsad anställning och nästan all familj och social support utöver mitt ex finns nere i Skåne. Så dem senaste dagarna har pendlats mellan ”hur ska detta gå”/jag klarar inte detta. Men efter att ha läst din text nu på morgonen, fick jag en så stark tilltro att detta kommer gå. Tack!

  2. PRECIS SÅ! Jag och en kompis var ute på en aw och hamnade med ett okänt sällskap som sa “jag tänkte fråga hur du mår, men jag struntar i det för det lyser om hela dig”. Aldrig haft så mycket energi och vilja att hitta på saker som nu, det är fantastiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *